Luda Cesta u Francuskoj


U Francuskoj postoji cesta pod nazivom “Passage du Gois” koja povezuje otok Noirmoutier sa zaljevom Burntek. Jedini problem je da je cesta okružena vodom, i da se njome možete voziti samo nekoliko sati svaki dan jer ostatak vremena cestu poplave plimne struje.

Cesta nije nadzirana tako da je na vozačima da donesu odluku je li cesta dovoljno sigurna za putovanje. Na svakoj strani ceste nalaze se posebni paneli koji ukazuju na to da li se cestom može sigurno voziti ili ne. Nažalost, još uvijek postoje brojni vozači koji ostanu zarobljeni na cesti prilikom dolaska plime. Ili vozači nisu svjesni opasnosti ili je promet na cesti gust i ostanu zarobljeni u sredini dok se voda diže. Dobra vijest je da postoje visoki tornjevi za spašavanje koji se nalaze uz cestu. Dakle, ako dođe do ovakve situacije, osoba se može popesti na toranj i čekati pomoć, ali nažalost za auto nema spasa.

Ova je cesta bila prirodni prolaz i prvi put je stavljena na kartu 1701. godine. Ljudi su je počeli koristiti 1840. za prolaz na konjima, a izumom automobila postala je prava cesta.