Low cost brzi vlak između Barcelone i Madrida – karte već od 5€


AvloRenfe novi low cost prijevoznik u željezničkom prijevozu Španjolske, putovat će između Madrida i Barcelone za samo dva i pol sata, a cijene počinju od 5 eura

Foto: Avlo – Facebook

Avlo, koji putuje brzinom do 330 kilometara na sat i ima 438 sjedećih mjesta, od 23. lipnja započinje s četiri povratna putovanja između dva španjolska grada.

Iako će većina putovanja trajati najmanje tri sata, s dodatnim zaustavljanjima u Guadalajari, Calatayudu, Zaragozi, Lleidi, Tarragoni i Gironi, najbrži vlakovi stići će na svoje konačno odredište za oko 150 minuta.  Cijela je priča trebala biti pokrenuta u travnju 2020, ali je sve odgođeno zbog krize s koronavirusom. Novi datum se podudara s 80. godišnjicom Renfea, pa su ovu prigodu odlučili obilježiti sa kartama od 5 eura za putovanja do prosinca. Standardne cijene kreću se od 10 do 60 eura za jedno putovanje.

Karte su puštene u prodaju u utorak i prema izjavi na službenoj web stranici Renfea u roku od 24 sata prodano je više od 100.000 karata.
Avlo je u biti jeftinija alternativa Renfeovoj mreži Alta Velocidad Española (AVE), koja djeluje na drugoj najdužoj mreži brzih željeznica na svijetu nakon kineske usluge bullet vlakova.
Ovdje će se boriti s jakom konkurencijom mreže Ouigo francuskog državnog operatera SNCF, još jedne jeftine brze željezničke usluge između Madrida i Barcelone, koja bi trebala biti pokrenuta u svibnju.
Prvih 10.000 povratnih karata tvrtke Ouigo u prodaji će se naći za samo 1 euro, dok će standardne cijene kretati od 9 eura u svakom smjeru.
Dok se dvije mreže bore za kupce, oni koji uspiju ugrabiti karte za vlak za putovanja dulja od 600 kilometara za 5 eura ili manje zasigurno će se osjećati kao pravi pobjednici.