TZ grada Otočca predstavlja originalan promotivni materijal – Brošura s dušom


Ovih je dana tiskana nova promotivna brošura Turističke zajednice Grada Otočca. Njezina je ideja predstaviti Otočac i njegove ljepote riječima jednog mještanina, koji se na početku obraća čitatelju i uvodnim pismom, uz prstohvat emocija. 

 

Koncept same brošure vrlo je praktičan za snalaženje. Nakon uvodnog pisma, kojim domaćin pozdravlja čitatelje i predstavlja svoj kraj, slijedi praktična karta s istaknutim najvažnijim lokacijama. Vrlo je pregledna i jednostavna za snalaženje. Kratke rubrike kao što je ona Jeste li znali pridonose dinamičnosti, baš kao i cijeli tekst, koji je informativan i obogaćen atraktivnim fotografijama. Veliki naglasak stavljen je na vrijednost i bogatstvo tradicije, koju mještani Otočca s ponosom njeguju i čuvaju.

Rijeka Gacka obilježava ovaj kraj i svojom prepoznatljivošću i ljepotom privlači sve više posjetitelja, stoga je jedan dio brošure posebno njoj posvećen. U tekstovima su nenametljivo dodani i lokalni izrazi, kao što su “medote” i “plav” kako bi se i na taj način čitateljima približile specifičnosti ovoga kraja. Osim informativnog dijela, obrađene su i povijest i tradicija, rijeka Gacka, životinje koje se mogu vidjeti u ovom kraju i outdoor aktivnosti, koje se u u Otočcu sve više razvijaju i privlače pažnju turista. Budući da posjetitelje uz hranu vežu lijepe uspomene, a i važan je dio ponude neke destinacije, obrađen je i gastro segment, kao i cjelogodišnja događanja. Na kraju brošure nalaze se korisni savjeti vezani uz smještaj i atraktivna mjesta u okolici Otočca, koja vrijedi posjetiti. 

Brošura ima 36 stranica, a tiskana je na hrvatskom i engleskom jeziku. Praktičnog je formata (A5) kako bi se mogla spremiti u torbicu ili džep, a na web stranici  https://discover-otocac.com/hr/ može se pronaći i elektronska verzija u hrvatskoj i engleskoj varijanti:

https://www.discover-otocac.com/images/dokumenti/Otoc%CC%8Cac_Ebros%CC%8Cura_Hrv.pdf

Kreativni koncept brošure potpisuje Hana Klain, agencija Klain PR, kao i suautorstvo tekstova uz direktoricu Viktoriju Rogić, iz Turističke zajednice grada Otočca. 

Grafički dizajn brošure, kao i ilustracije u njoj napravila je Nikolina Holjak, Arsa design studio, a prijevod i lekturu Anamarija Francetić.

Fotografije: izvor TZ grada Otočca