Kuba će se ponovno otvoriti za turiste u studenom


Kuba se u studenom sprema ublažiti ograničenja putovanja 

Od 15. studenog ograničenja putovanja bit će ublažena diljem ove karipske zemlje. Sve će se zračne luke ponovno otvoriti, a komercijalni letovi će se nastaviti, potvrdili su dužnosnici.

Putnici više neće morati imati PCR test ako su potpuno cijepljeni i mogu to dokazati službenim certifikatom o cijepljenju. Oni koji nisu cijepljeni moraju predočiti negativan rezultat PCR testa obavljenog najkasnije 72 sata prije putovanja na Kubu.

Odluka je donesena jer vlada predviđa da će gotovo cijelo stanovništvo biti potpuno cijepljeno do sredine studenog.

“Uzimajući u obzir napredak u procesu cijepljenja na Kubi, njegovu dokazanu učinkovitost i perspektivu da će više od 90% cjelokupnog stanovništva biti cijepljeno u studenom; pripremaju se uvjeti za postupno otvaranje granica zemlje od 15. studenog , 2021. “, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

U intervjuu u kojem je izložen vladin plan za ublažavanje ograničenja na granicama, Macías Rutes, direktor ministarstva turizma, rekao je da će sanitarni protokoli biti ublaženi po dolasku putnika, a protokoli su usmjereni na “nadzor simptomatskih pacijenata i mjerenje temperature. ”

Osim toga, dijagnostički testovi će se nasumično provoditi u zračnoj luci. Ako je pacijent pozitivan na COVID-19, bit će prebačen u hotelsku bolnicu: turistički objekt koji je Vlada odobrila za izolaciju i medicinsku skrb.

Trenutno su svi dolazni putnici u karanteni pet dana u ovim hotelskim bolnicama dok čekaju rezultate svojih PCR testova. Zatim moraju proći drugi test prije nego što izađu iz karantene. Do 15. studenoga to će se promijeniti kako se zemlja postupno ponovo otvara, a turističke aktivnosti se nastavljaju, uključujući izlete i ture.