Korean Air obustavio liniju između Seula i Zagreba


Korean Air se naglo povukao sa linije Seul – Zagreb – Seul (koja je u zimskom redu letenja u povratku išla preko Zuricha) na kraju studenog prošle godine. Originalni plan ove aviokompanije bio je vratiti se u Zagreb u prvom tjednu ljetnog reda letenja.

Nažalost to se nije dogodilo zbog izbijanja pandemije, pa je Južna Koreja u jednom trenutku bila, uz Kinu, iznimno pogođena ovom bolešću. Kompanija je zatim, mjesec po mjesec, odgađala početak ove sezonske linije, no u Seulu je odlučeno da linija ove godine ipak neće prometovati.

Uz zagrebačku, ukinuta je i planirana nova linija prema Budimpešti, kao i dugogodišnja prema Zurichu.

Podsjećamo, Korean Air je ostavio mogućnost sezonske linije u rujnu i listopadu (3 puta tjedno zrakoplovom B787), no kompanija je procijenila da na njoj u ovoj godini ipak neće biti zadovoljavajuće potražnje.

S obzirom na to da ova kompanija, baš kao i mnoge druge, otvara booking 365 dana unaprijed, trenutno je u booking sistemu Korean Aira moguće kupiti kartu na direktnom letu za Zagreb od kraja ožujka 2021., možemo se samo nadati da će tako i ostati s obzirom na to da će kompanija morati proći kroz restrukturaciju kako bi opstala na tržištu.

Izvor: croatianaviation