Kod Moskve pao avion sa 65 putnika i šest članova posade


Putnički zrakoplov Saratov Airlinesa An-148 nestao je s radara odmah nakon polijetanja iz moskovske zračne luke Domodjedovo. Svih 71 putnika i članova posade poginulo je u nedjelju u padu putničkog zrakoplova Antonov blizu Moskve, prenose ruske novinske agencije, pozivajući se na službe za izvanredne situacije. 

Foto: Twitter – News_Executive

Putnički zrakoplov An-148 na letu Moskva – Orsk nestao je s radara samo dvije minute nakon polijetanja. Spasilačke ekipe upućene su na vjerojatnu lokaciju pada aviona u regiji Moskve”, rekao je za agenciju TASS predstavnik ministarstva.

U zrakoplovu je bilo 65 putnika i šest članova posade i nitko nije preživio. Avion je pao nedaleko od sela Argunovo koje se nalazi 80 km od Moskve

Zrakoplov je nestao s radara dvije minute nakon polijetanja.

Srušeni Saratov Airlines

Avioprijevoznička kompaniji smještena u Saratovu, 840 kilometara istočno do Moskve. Saratov Airlines je 2015. dobio zabranu prijevoza putnika na međunarodnim letovima nakon što su iznenadnom inspekcijom u kokpitu jednog od njihovih zrakoplova otkrivene osobe kojima tamo nije bilo mjesto.

Kompanija se žalila na zabranu i obećala promijeniti sigurnosna pravila, nakon čega joj je 2016. opet dozvoljen prijevoz putnika na međunarodnim letovima. Saratov Airlines najvećim dijelom prevozi putnike između ruskih gradova, ali ima destinacije i u Armeniji i Gruziji.