KLM prvi puta uvodi letove prema Splitu u zimskom razdoblju


Drugi val pandemije korona virusa u Europi uzrokovao je novi lockdown u mnogim državama te je KLM prisiljen smanjiti broj letova i sjedeće kapacitete. Unatoč tome uvodi se linija Amsterdam – Split koja će prometovati za vrijeme blagdana.

U nadolazećim mjesecima KLM će letjeti na 90-95% europskih odredišta u odnosu na razdoblje prije krize, ali će sveukupan kapacitet letova biti smanjen na 50% do 40% u odnosu na razdoblje prije pandemije. Letovi će biti reducirani na većem broju odredišta ponajviše u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Što se tiče interkontinentalne usluge, broj putničkih letova bit će na oko 50-60% razine u odnosu na razdoblje prije korone. Ako uključimo cargo prijevoz dolazimo na 65% letova.

Letovi za vrijeme blagdana:

ZAGREB

Povećanje broja letova sa 6 na 7 tjednih letova za vrijeme blagdana.

SPLIT

KLM prvi puta leti za Split u zimskom periodu

Jedan dnevni let je planiran za datume :

20.12.2020., 23.12.2020., 27.12.2020

2.1.2021. i 3.1.2021.

*raspored letenja podložan je promjena ovisno o situaciji.

Strategija KLM-a
Tijekom pandemije KLM se odlučio vratiti svoju uslugu na što veći broj svojih mrežnih odredišta. S obzirom na okolnosti činimo to s manje letova i s manjim zrakoplovima. Putnici imaju najširi mogući izbor odredišta, što nam omogućava održavanje mreže putem amsterdamskog čvorišta. Također letimo na mnoga naša interkontinentalna odredišta kao cargo prijevoz, u skladu s trenutnim ograničenjima putovanja.

Ova se strategija pokazala uspješnom posljednjih mjeseci i osigurala je da nismo morali rigorozno smanjivati ​​mrežu kao neke druge zrakoplovne tvrtke. Kolovoz i rujan su pokazivali jasne znakove oporavka.

Nažalost, drugi val pandemije doveo je do novih ograničenja u cijeloj Europi, ne samo u Nizozemskoj. Kapacitet će se stoga ponovno smanjiti u narednom razdoblju. KLM će zadržati svoju postojeću mrežnu strategiju, čak će dodati i nekoliko novih odredišta. Ovisno o razvoju događaja, daljnje prilagodbe bit će izvršene u narednom razdoblju.

Nova odredišta

Otvaranjem novih ruta nadoknađujemo pad potražnje na drugim rutama te jačamo svoju tržišnu poziciju. Najnovije rute koje smo dodali su:

  • Od 4. siječnja krećemo s četiri tjedna leta za Rijad (Saudijska Arabija);
  • Od 10. prosinca dva puta tjedno letimo do Zanzibara, sa zaustavljanjem u Dar es Salaamu (Tanzanija) na povratku za Amsterdam;
  • Od 8. studenog letimo tri puta dnevno do nove zračne luke Berlin Brandenburg (Njemačka);
  • 29. listopada nastavili smo letove kružnim linijama Amsterdam-Calgary-Edmonton-Amsterdam, uspostavljajući tako liniju za Edmonton;
  • Od 25. listopada obavljamo svakodnevne letove do Poznanja (Poljska);
  • Od 24. listopada nastavili smo tjedni promet od Amsterdama do Chengdua i od Pekinga do Amsterdama.