Karta svijeta koja prikazuje najpopularniji film u svakoj zemlji


Sada možete ući u svaku zemlju na svijetu kroz najbolje ocijenjeni film tamo, zahvaljujući novoj karti iz Voucherclouda.

Fotka: vouchercloud

Karta se temelji na ocjenama IMDB-a i bilježi najbolji film iz svake zemlje (prema ocijeni gledatelja) koji je proizveden, snimljen ili je na neki način povezan s tom zemljom.

Npr. Iskupljenje Shawshank je najbolje ocijenjeni film na IMDB-u koji je snimljen u Sjedinjenim Američkim Državama, s prosječnom ocjenom 9,3 (od 9,9) od gotovo dva milijuna birača.

Nekoliko filmova proizvedenih je u više od jedne zemlje pa npr. film Poruka je najbolje ocijenjeni film i za Egipat i za Libiju, a Somalijski pirati u Somaliji i Sudanu. Ljestvice sugeriraju da je najpopularniji filmski žanr diljem svijeta drama, koja je presudna karakteristika najbolje ocijenjenog filma u više od 25 zemalja. Biografije, komedije i avanturistički filmovi također su prilično popularni. Ako svoj omiljeni film ne vidite na popisu, čini se da to nije znak lošeg ukusa – mnogi od onih na mapi daleko su od uspješnica.

U Hrvatskoj je najbolje ocijenjeni film prema ovoj mapi – Tko pjeva zlo ne misli.

Pogledaj mapu –> OVDJE

Prati priče s naših putovanja na –> Instagramu