Južna Afrika otvara granice svim turistima


Južna Afrika ponovno otvara svoje granice za sve turiste. Južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa priopćio je to rekavši na tiskovnoj konferenciji

Morat ćete ponijeti negativni PCR test za COVID-19 napravljen u roku od 72 sata i slijediti opsežne sigurnosne protokole.

Ovaj korak, čini Južnu Afriku jednom od svjetskih zemalja najotvorenijih za međunarodna putovanja. Ramaphosa je rekao da će njegova vlada pomno pratiti bilo kakve znakove da međunarodni posjetitelji povećavaju stope prijenosa.

“Korištenjem brzih testova i strogog nadzora namjeravamo ograničiti širenje zaraze uvozom”, rekao je Ramaphosa. “Očekujemo da će ove mjere uvelike pomoći poduzećima u turističkom i ugostiteljskom sektoru.”

Nakon zatvaranja svojih granica u sklopu jedne od najstrožih svjetskih blokada nametnutih krajem ožujka, Južna Afrika postupno se ponovno otvorila, obnavljajući međunarodne letove 1. listopada, ali ne primajući putnike iz zemalja s visokom razinom zaraze. Sada je to ograničenje uklonjeno, rekao je Ramaphosa.

Uvjeti za prijam u Južnu Afriku:

PCR ispitivanje

Da.

Svi će putnici morati imati negativan rezultat PCR testa, provedenog najkasnije 72 sata prije polaska.

Putnici mlađi od 5 godina izuzeti su od zahtjeva za PCR testom.

Karantene

Ne.

Ako putnik ispunjava uvjet PCR testiranja, nema obvezne karantene. Međutim, ako putnik ne donese negativan rezultat PCR-a, morat će biti u karanteni 14 dana.

Praćenje kontakata

Da.

Predsjednik Ramaphosa izjavio je da će se od svih putnika tražiti da preuzmu vladinu aplikaciju za praćenje u vrijeme boravka u Južnoj Africi.

Provjera temperature prilikom dolaska

Da.

Svi će putnici, bez obzira jesu li donijeli negativni PCR test, i dalje proći skeniranje koji će uključivati provjeru simptoma i temperaturni pregled.