Još samo nekoliko dana dijeli nas od Osijek Wine and Walka: Uhvatite posljednja mjesta!


Pozivamo sve ljubitelje vina na nezaboravan događaj koji će oduševiti Vaša nepca i otkriti Vam čaroliju vinskog svijeta u urbanoj kulisi. Osijek Wine and Walk održava se 19. i 20. svibnja u prekrasnom gradu na Dravi, a na prvom izdanju te manifestacije očekuju Vas brojna iznenađenja.

Program započinje 19. svibnja u 19 sati masterclassom nazvanim „Wein šmekeraj“ koji se održava u prostoru Arheološkog muzeja na nekadašnjem Weinplatzu, danas Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. Vinski stručnjaci Damir Zrno i Zoran Vorkapić podijelit će svoje znanje o svijetu vina, od osnovnih pojmova i tehnika do skrivenih bisera i ekskluzivnih sorti „osječkih vinara“. Saznajte kakve veze imaju rakija i vino (rakija Jedna Cabernino), upoznajte se s novitetima „osječkih vinara“ i vinskim pričama, otkrijte kako vino može postati baza za koktele u rukama sjajne Stele Baričević i uživajte u vinyl-glazbi i plesu Športsko-plesne udruge Fenix.

Glavni događaj, Osijek Wine and Walk, održava se sljedeći dan. Sudionici će proći kroz četiri gradske lokacije na kojima će imati priliku degustirati različite sorte vina i gastronomske delicije koje će pripremiti Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Tijekom šetnje osječkim ulicama posjetitelji će doživjeti pravu slavonsku gostoljubivost i uživati u spoju vina, hrane i druženja. Vinske točke obogatit će vina „osječkih vinara“ – vinara s osječkom adresom čiji su se plodonosni vinogradi smjestili u Baranji i Erdutu. Vinska će ponuda uključivati sljedeće vinarije: Josić, Kalazić, Siber, Kusić, Brzica, Iuris, Svijetli Dvori, Erdutski vinogradi, Antunović i Royal Hill.

Start Osijek Wine & Walka glavni je Trg Ante Starčevića koji će istog dana biti dom još jednoj urbanoj manifestaciji – OSCANS – te će se tako oslikana vinska kućica za preuzimanje paketa sudionika Wine & Walka savršeno uklopiti među kreativnim grafitima. Na trgu će se ujedno smjestiti i prva vinska postaja i to u omiljenom osječkom javnom prijevoznom sredstvu – (party) tramvaju. Druga vinska stanica bit će dvorište Muzeja likovnih umjetnosti, gdje nas očekuje oslikavanje vinom i vinski sirni štapić, a na trećoj točki kod Sokolskog doma vinogradarski gulaš s njokima i glazbeni nastup Dinka Pleše. Četvrta točka smjestila se u Parku kralja Držislava, gdje će nas u prošlost vratiti osobe iz oživljene povijesti, a nepca zasladiti čokoladne praline.

Na kraju manifestacije, na platou Kulturnog centra, održava se Urban Wine Party koji će biti otvoren za širu javnost. Ovo je prilika da sudionici uživaju u dobroj kapljici, nastupu No Jazz banda i prigodnom 360 photo boothu, a sudionici Wine nad Walka mogu osvojiti i vrijedne nagrade ubace li svoj vaučer u nagradni bubanj. Troje najsretnijih osvojit će vrijedne nagrade, uključujući vaučere za let iz Osijeka po izboru, vaučer za ručak ili večeru u osječkom restoranu po izboru i karton vina „osječkih vinara“.

Prijave za manifestaciju otvorene su do 18. svibnja, a možete se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na poveznici dostupnoj na mrežnoj stranici ili društvenim mrežama Osijek Wine and Walka.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Osijek, Kulturni centar Osijek i Glas Slavonije d. d.