Još jedna nova linija iz Hrvatske za New York


U Hrvatsku ovog ljeta dolazi još jedna američka aviokompanija! Delta Airlines od srpnja će prometovati na liniji iz New Yorka (Zračna luka John F. Kennedy) za Dubrovnik piše croatianaviation.com

Jedna od tri najveće američke aviokompanije, Delta Airlines, uvodi direktnu liniju između Dubrovnika i New Yorka. Delta ima svoje glavno čvorište u Atlanti te dodatnih 8 diljem Sjedinjenih Američkih Država. Jedna od njih je i zračna luka John F. Kennedy u New Yorku s koje će zrakoplovi ove aviokompanije prometovati prema Zračnoj luci Dubrovnik. U normalnim okolnostima ova kompanija prometuje prema čak 52 zemlje na 6 kontinenata, ujedno je i članica SkyTeam udruženja zrakoplovnih prijevoznika.

S obzirom da je Hrvatska bila jedna od prvih europskih zemalja koja se ponovno otvorila američkim putnicima, na veliku potražnju odgovaramo uvođenjem ove linije. Turisti u Hrvatskoj mogu uživati ​​u mnogim sadržajima, a mi smo uzbuđeni što ćemo našim putnicima ovog ljeta moći ponuditi veći izbor odredišta istovremeno podržavajući lokalno gospodarstvo i globalni oporavak industrije putovanja”, izjavio je potpredsjednik Delta Airlinesa, Joe Esposito.

Delta u svojoj floti ima 34 zrakoplova ovog tipa, uglavnom u tri klase: 26 sjedala u business, 35 sjedala u premium ekonomskoj te 165 sjedala u ekonomskoj klasi. Polasci iz New Yorka prema Dubrovniku najavljeni su utorkom, četvrtkom, petkom i subotom, a povratak dan kasnije iz Dubrovnika.

Ovo je velika vijest za dubrovačku zračnu luku koja će ovog ljeta imati 7 letova tjedno prema i iz New Yorka i to prema dvije različite zračne luke koje opslužuju ovaj planetarno popularni grad. Još ljepše će biti za vidjeti dva velika američka avioprijevoznika u Dubrovniku!

Nakon što je American Airlines u ljeto 2019. godine bio prvi američki prijevoznik koji je uveo liniju prema Dubrovniku, trenutno je jedini od tri velika prijevoznika u SAD-u koji ovog ljeta neće prometovati prema Hrvatskoj. S obzirom na to da je očito danas sve moguće, nećemo unaprijed otpisati povratak American Airlinesa!

Hrvatska je otvorila svoje granice za goste iz Sjedinjenih Američkih Država što su odmah prepoznale američke putničke agencije i avioprijevoznici. Uvođenje redovnih linija iz New Yorka osigurati će dolazak putnika koji su i prije izbijanja globalne pandemije imali značajan udio u ukupnom turističkom prometu grada Dubrovnika i šire regije.

Osim toga, dolazak dva prestižna i globalno poznata avioprijevoznika u Dubrovnik postavit će ovu hrvatsku zračnu luku u fokus svjetske avijacijske javnosti, što svakako može samo pomoći u privlačenju novih avioprijevoznika. Prije svega ovdje mislimo na linije iz Azije kojih u ovom trenutku nema, a moglo bi ih biti već u ljeto 2022. godine.