Jednom kada sve ovo prođe priroda će nas i dalje čekati


Kratki vodič za ljubitelje prirode i sve one koji će to tek postati nakon karantene

Fjällräven od početka motivira i pokreće isti cilj – povratak prirodi. Sve što govorimo i činimo vrti se oko toga: proizvodi stvoreni po mjeri prirode koji će aktivnosti na otvorenom učiniti udobnijima i sigurnijima, manifestacije poput Fjällräven Classica koje diljem svijeta promoviraju povratak prirodi i suživot s njom. No trenutno su nažalost izvanredne okolnosti, kriza čiji nas razmjeri tjeraju da mijenjamo prioritete. Osnovni cilj svih nas u ovom trenutku morao bi biti poravnavanje epidemiološke krivulje, usporavanje širenja zaraze COVID-19 kako bi smanjili pritisak na zdravstvene sustave. Prilagođavanje nepoznatim, često vrlo zahtjevnim okolnostima nije strano ni jednom zaljubljeniku u aktivnosti na otvorenom. Izazovne, strme staze po opasnom vremenu mogu biti ozbiljan izazov, ali očuvanje pozitivnih misli te  lojalnost i spremnost na pomoć kolegama trekerima može činiti nevjerojatnu razliku na putovanju u sigurnost. Stoga dragi prijatelji, ostanimo informirani, poštujmo mjere koje su nam propisane i ohrabrimo sve one do kojih nam je stalo da čine isto. I prije svega #OSTANIDOMA.

Što raditi bez pustolovina? Planirati nove!

Ima li boljeg vremena za planiranje novih putovanja i izleta od trenutka kada su svi sadašnji planovi odgođeni do daljnjeg? Istražujte, čitajte o destinacijama i opremi, pišite popise za pakiranje i birajte što ponijeti sa sobom. Probajte zamisliti koliko će biti čarobno punim plućima udahnuti planinski zrak jednom kada sve ovo prođe. Neograničeno uživati u zrakama sunca bez grižnje savjesti i zabrinutosti za svoje bližnje. Jednom kada sve ovo prođe priroda će nas i dalje čekati, zato sada ostanite doma. Iako je trenutna situacija vrlo teška za sve nas, a o razmjerima ekonomske štete se već nagađa, ipak u svemu vidimo i neke pozitivne strane. Prije svega priroda će se malo odmoriti od nas. Od naše užurbanosti, nerazumijevanja i sebičnosti. A mi ćemo nakon ovog perioda prisilne razdvojenosti vjerojatno više cijeniti. Nadamo se također da će karantena konačno inspirirati sve one koji se već dugo planiraju vratiti prirodi, one koji u novogodišnjim odlukama navode planinarenje, treking ili barem kratku šetnju obližnjom šumom ili parkom.

Riječ je o cjeloživotnoj vezi, mudro birajte!

Hlače su jedan od najvažnijih sudionika svake outdoor pustolovine; štite nas od teškog terena, grmlja, UV zračenja, vremenskih nepogoda. U džepovima pohranjujemo dragocjenosti koje nam uvijek moraju biti pri ruci. Fjällräven je stručnjak za hlače već 50 godina i u tom razdoblju shvatili su sljedeće: hlače moraju biti izdržljive, funkcionalne i održive. Moraju trajati, odnos s njima mora biti dug, cjeloživotan. Svi smo različiti i uživamo u različitim aktivnostima, baš zato i postoji toliko Fjällräven modela: kako bi svatko mogao odabrati pravi model za sebe. Pitanja koja si morate postaviti su u potrazi za idealnim hlačama su sljedeća: za koju aktivnost ću ih koristiti i u kojim klimatskim uvjetima? Fjällräven treking hlače su dizajnirane kako bi vam pružile slobodu kretanja, ali važno je odabrati i pravi materijal kako bi nas hlače, ovisno o potrebi, grijale ili hladile. Nakon što smo riješili taj dio možemo se pozabaviti brojem džepova ovisno o stvarima koje nam moraju biti dostupne i krojevima ovisno o tome s čime se bavimo i kako smo građeni. Premda treking moda ima neke svoje postulate, iznimno je važno da hlače dobro pristaju jer zadnje što želimo je da nam pustolovina propadne zbog loše odabranih hlača – a ako smo ikad imali vremena za posvećivanje detaljima to je sada.

Izboror Iz nove kolekcije

Zahvaljujući velikom broju modela, krojeva i veličina svatko može naći Fjällräven hlače za sebe: lagane i prozračne, brzo se suše i lako pakiraju, a da pritom nije bilo kompromisa po pitanju funkcionalnosti i svestranosti vrhunskih materijal koji prate visoke Fjällräven standarde održivosti. Nove Kaipak hlače zahvaljujući dizajnu i funkcionalnosti jednako dobro funkcioniraju u prirodi i u gradu te su zamišljene kao svojevrsni uvod u ostatak asortimana. Lagane i vrlo prozračne High Coast Lite hlače nude optimalnu udobnost za bilo koju proljetnu ili ljetnu outdoor aktivnost. Vrući ljetni uvjeti nikad nisu bilo posebno u Fjällrävenovom fokusu, no danas kada su naši proizvodi korišteni i voljeni diljem sve toplijeg svijeta situacija se promijenila. Abisko Midsummer hlače pružit će veliku slobodu pokreta i ventilaciju te   zaštitu od sunca i insekata, uz funkcionalnost i izdržljivost preuzetu iz već etabliranih Fjällräven modela. Riječ je o hlačama koje postavljaju sasvim novi standard funkcionalnosti kada je riječ o trekingu u toplim podnebljima diljem svijeta, što potvrđuje i prestižna nagrada “Outstanding Outdoor Awards 2019” na najvećem svjetskom sajmu outdoor industrije ISPO.               

Åke Nordin utemeljio je Fjällräven 1960. Godine  svom podrumu u gradu Örnsköldsviku u sjevernoj Švedskoj. Danas je ova bezvremenska,  funkcionalna i izdržljiva oprema za boravak u prirodi poznata u cijelom svijetu i može se pronaći u više od 30 zemalja.  Fjällrävenova ponuda obuhvaća odjeću za boravak u prirodi i modne dodatke za muškarce i žene, kao i ruksake, šatore i vreće za spavanje. Fjällräven na prvo mjesto stavlja odgovorno ponašanje prema ljudima, životinjama i prirodi te potiče interes za aktivnim životom te aktivnostima na otvorenom. Tvrtka je pokrenula i dva popularna događanja u prirodi, Fjällräven Classic i Fjällräven Polar, koja privlače tisuće sudionika svake godine. Fjällräven proizvodi u Hrvatskoj su dostupni unutar trgovina Iglu Šport (Zagreb, Rijeka, Starigrad Paklenica), ShoeBeDo poslovnicama diljem Hrvatske te na web-stranici www.fjallraven.com