Je li World Life Experience najbolji posao na svijetu?


Neki misle je scam, neki misle da je najbolji projekt ikad napravljen, a puno ljudi sanja da postanu jedan od ambasadora. Što je točno program ovog projekta?

World Life Experience je projekt u trajanju od 1 godine tijekom kojeg 11 ambasadora putuju kroz 4 kontinenta i 20 zemalja, provodeći 15 dana u svakoj od 20 zemalja. U svakoj zemlji, ambasadori volontiraju 7 do 8 dana za lokalnu nevladinu organizaciju, te provode 4 do 5 dana istražujući kulturu, gastronomiju, znamenitosti i razne zabavne aktivnosti zemlje te imaju 3 slobodna dana. Svi troškovi puta su pokriveni te ambasadori dobivaju i mjesečnu plaću tijekom cijelog puta.

Kroz intenzivan program koji traje godinu dana, World Life Experience kombinira društveni doprinos i rad s upoznavanjem kultura, želeći dati svojim ambasadorima sve vještine i alate potrebne za rad na socijalnim projektima diljem svijeta. Dakle, ovaj projekt je puno više od samog putovanja, ovo je socijalni projekt s ciljem da u svakoj zemlji ambasadori na neki način pomognu lokalnoj zajednici i ostave pozitivan utjecaj na svakoj destinaciji, inspirirajući tako i druge ljude da postanu više socijalno osjetljivi i društveno aktivni.  

World Life Experience se fokusira na rušenju predrasuda i premošćivanju kulturnog jaza među ljudima i narodima, te želi istaknuti važnost društvenog doprinosa, usmjeravajući pozornost na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja. Lokalne nevladine organizacije (NGO) u kojima ambasadori volontiraju biraju se na način da odgovaraju “hands on” pristupu te se biraju one udruge koje se bave socijalnim problemima najrelevantnijima za tu određenu zemlju.

Prvo izdanje projekta počelo je u siječnju 2018. godine i volontiralo se na problemima poput siromaštva, skrbi o djeci, starijima, izbjeglicama, životinjama i ekološkim problemima. Drugo izdanje počet će ove godine, a izabrani ambasadori su iz Indije, Venezuele, Perua, Kazahstana, Kolumbije, Tunisa, Meksika/Japana, Portugala, Brazila, Grčke i Hrvatske.

Treće izdanje počinje iduće godine i prijave su u tijeku. Svi zainteresirani za put oko svijeta, kroz 20 zemalja, željni naučiti nešto novo o drugim kulturama, pritom razvijajući socijalne vještine i pomažući ljudima, sa svim troškovima puta plaćenim i mjesečnom plaćom mogu se prijaviti –> OVDJE

Za više informacija, posjetite:

https://www.worldlifeexperience.com/

https://www.facebook.com/worldlifeexperience.oficial/

https://www.instagram.com/world_life_experience/