Iz Varaždina i Zagreba direktno do Bologne, Firenze i Rima


FlixBus nastavlja širiti mrežu linija: Iz Varaždina i Zagreba direktno do Bologne, Firenze i Rima

Europski start-up FlixBus prije godinu dana krenuo je s prvim linijama prema Veneciji, Milanu i Torinu. Osluškujući potrebe i želje putnika, ove godine FlixBus širi zelenu mrežu prema Italiji te svakodnevno, od 25.5. povezuje Varaždin i Zagreb s Bolognom, Firenzom i Rimom. Po dolasku u Italiju, dobrim planiranjem omogućeno je jednostavno putovanje kroz gotovo cijelu Italiju, odnosno kroz 120 destinacija i to sve do najjužnijih gradova poput Palerma na Siciliji ili Otranta u dnu talijanske čizme. Mreža linija kroz Italiju može se provjeriti i na ovom linku.

Polazak iz Vraždina predviđen je u 19:30, a dolazak u Rim u 9:20. Sve destinacije na ovoj relaciji mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr, a karte su dostupne i u prodaji.

˝Ovom noćnom vožnjom putnici mogu znatno uštedjeti na vremenu primjerice spavajući na udobnim sjedalima s više prostora za noge, uštedjeti na jednom noćenju u konačnoj destinaciji, ali i osigurati više vremena za istraživanje i uživanje u talijanskim gradovima. Uz besplatan Wi-Fi i utičnice pored sjedala na ovoj podužoj relaciji putnici svoje gadgete mogu održati aktivnim za cijelo vrijeme putovanja. ˝ – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE regiju.

Otkako je FlixBus ušao u Hrvatsku prošle godine, povezano je gotovo 100 destinacija diljem Hrvatske. Nedavno se mreži linija pridružio i grad Čakovec, a ove je godine u planu i širenje mreže iz gradova Istre i Kvarnera. Na globalnoj razini u mrežu je povezano 120.000 dnevnih veza, 1.000 destinacija te 21 europska zemlja.

Pametna mobilnost – visoka razina usluge za svačiji džep

FlixBus nudi zelenu i pametnu mobilnost za sve. FlixBus korisnici mogu jednostavno rezervirati svoju kartu  na webu www.FlixBus.hr, putem mobilne FlixBus aplikacije ili na nekoj od partnerskih putničkih agencija. Kao dodatnu uslugu, FlixBus putnicima omogućuje besplatan Wi-Fi, utičnice kod sjedala, više prostora između sjedala, besplatnu prtljagu te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska. FlixBus smartphone app ima brojne pogodnosti koje uvelike olakšavaju putovanja. Između ostalog aplikacija šalje korisniku obavijest o kašnjenju ili mogućim zastojima. „S našom besplatnom mobilnom aplikacijom koja podržava iOS i Android, putnici mogu jednostavno rezervirati svoje karte, provjeriti dostupne linije, saznati korisne informacije o svom putu ili se poslužiti navigacijom kako bi locirali mjesto polaska. FlixBus je prvi krenuo s pružanjem usluga ove vrste na europskom tržištu, a nedavno smo integrirani i u Google mapu kao jedinstveni prijevoznik u cijeloj regiji” – dodala je Petra. Check-in vozač vrši putem aplikacije skeniranjem QR koda na pametnom telefonu putnika te nema potrebe za printanjem papirnate karte.