Istraži i doživi zagrebački kraj kroz vođene tematske ture – pronađi svoju KulTuramu


Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Grada Velike Gorice, Grada Zaprešića, Grada Vrbovca, Grada Dugog Sela, Općine Krašić, Općine Pisarovina te Općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica.

Turističke zajednice su predstavile vizualni identitet projekta i naziv kojim žele ispričati zanimljivu, drugačiji i kul priču o zagrebačkom kraju, ali i o svojim turama i različitim kulturama koje obuhvaćaju.  KulTurama je najavljena kao platforma inovativnih doživljaja kulturnog turizma u zagrebačkom kraju kojom turističke zajednice žele ponuditi nezaboravan doživljaj svojih kulturnih sadržaja i predstaviti nove i atraktivne turističke proizvode.

Istraži i doživi zagrebački kraj kroz vođene tematske ture 19. i 20. lipnja

Kao prvi takav proizvod kojim pozivaju sve domaće posjetitelje u istraživanje zagrebačkog zelenog prstena iz KulTurame su najavili najljepše šetnje zagrebačkim krajem. Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 19. lipnja u Brdovcu, Dugom Selu, Krašiću i Zaprešiću te u nedjelju, 20. lipnja u Pisarovini, Velikoj Gorici i Vrbovcu. U svim gradovima posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Cjelokupni program se održava sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama, a svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati na: https://bit.ly/3pB3zOE.

U svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. „Pripremili smo drugačije, emotivne i uzbudljive ture. Želimo našim posjetiteljima zagolicati maštu i ponuditi snažnu emociju naših kulturnih sadržaja. Sve ture su pažljivo pripremljene na temeljima moderne interpretacije baštine i naravno uz nezaobilazni storytelling. Pozivam sve posjetitelje da na zanimljiv način upoznaju i istraže naša kulturna i povijesna bogatstva i zaljube se u zagrebački kraj.“, poručio je voditelj projekta Toni Ganjto, direktor Turističke zajednice grada Zaprešića koja koordinira projekt.

KulTurama donosi najljepše priče zagrebačkog kraja

Najljepše šetnje zagrebačkim krajem donose najbolje od svakog mjesta pa će posjetitelji u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima i upoznati ovaj osebujan grad i njegove tradicije, dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Krašić donosi emotivnu priču o blaženom, vječnom i voljenom kardinalu Alojziju Stepincu, a u Pisarovini će svi uživati u zaboravljenim pričama ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Brdovcu uživajte u vječnim čuvarima bajkovitog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.Više o

KulTurami potražite na: https://www.facebook.com/kulturamacro