Internacionalni turizam vjerojatno se neće vratiti u Australiju do 2021. godine


Međunarodno putovanje u Australiju i iz nje možda neće biti dostupno do 2021. godine, izjavio je državni ministar turizma

Australija se uspješno nosila sa koronavirusnom krizom, ali nije spremna riskirati da ponovo otvori svoje granice. Kao i Novi Zeland, zemlja je nisku stopu zaraze pripisala strogim pravilima socijalnog distanciranja i strogim graničnim kontrolama. Putovanja bez bitnog značenja zabranjena su od ožujka, a usprkos prijedlogu “putnog-mjehurića” između Australije i Novog Zelanda, ministar turizma Simon Birmingham rekao je da će zemlja vjerojatno biti izvan granica međunarodnih putnika za ostatak godina.

Izuzetak bi mogao biti napravljen za međunarodne studente i dugotrajne posjetitelje koji predlažu da se na njih može primijeniti postojeće pravilo karantene. “Jednostavno možemo proći kroz razdoblja karantene od 14 dana koja su tako dobro uspjela u smislu sigurnog povratka Australaca u ovu zemlju”

Kako bi potaknula Australce da iskoriste mogućnosti putovanja u vlastitom dvorištu, vlada je prošlog mjeseca pokrenula Projekt ljubavi Australije sa savjetima i trikovima o najboljim stvarima koje možete vidjeti i učiniti u cijeloj zemlji.