Indonezija razmišlja zatvoriti internacionlani turizam do kraja godine


Ministar za pomorstvo i investicije Luhut Panjaitan rekao je da Indonezija neće otvoriti turistički sektor za strane turiste do kraja 2020. godine.

Kazao je da se vlada odlučila usredotočiti na domaći turizam kako bi obnovila turističku industriju koja je propala zbog pandemije Covid-19.

Nećemo primati strane turiste do kraja godine, rekao je Luhut na seminaru koji je održala Indonezijska udruga poslodavaca (APINDO).

Ako se to provede, plan guvernera Balija Wayan Koster o ponovnom otvaranju Balija za strane turiste 11. rujna 2020. bit će otkazan.

Vlada još uvijek provodi Uredbu broj 11 od 2020. Ministarstva zakona i ljudskih prava (Permenkumham) kojom strancima privremeno zabranjuje ulazak u Republiku Indoneziju.

Međutim, Luhut je rekao da su se potvrđeni slučajevi Covid-19 u velikom broju turističkih područja smanjili. To je rezultiralo da turističke atrakcije počnu ponovno posjećivati ​​lokalni turisti. “Jučer smo otvorili Bali i Banyuwangi”, rekao je Luhut.

Prema Luhutu, turistički sektor će se oporaviti, iako to neće biti lako. Luhut procjenjuje da će trebati oko 10 mjeseci kako bi ovaj sektor nastavio s aktivnostima do razine prije Covid-19.

Ministar turizma i kreativne ekonomije Wishnutama izjavio je da će vlada usmjeriti Indonežane koji obično putuju u inozemstvo da posjete domaća turistička mjesta. Napomenuo je da postoji najmanje 8 milijuna Indonežana koji svake godine putuju u inozemstvo piše baliplus.com