Indonezija na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Zagrebu


Veleposlanstvo Republike Indonezije u Hrvatskoj ima čast najaviti kako će Indonezija prisustvovati na Međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Areni Zagreb od 17. do 19. ožujka 2017. godine

.S ciljem još boljeg povezivanja indonezijskih turističkih partnera s poslovnom mrežom hrvatskih putničkih agencija na štandu Indonezije će se predstaviti do sada najbrojnija delegacija partnera – putničkih agencija i turoperatora iz Indonezije: Asvinia Travel Services, Travel Asia Tours and Travel, Horas Tour, Trans Borneo Adventure, Marintur Indonesia. Također na štandu Indonezije pridružit će se i hrvatske putničke agencije A La Carte Travel i Jungle Tribe te Lotus Asia iz Albanije. Prisutnost Indonezije na ovogodišnjem sajmu pokazatelj je predanosti Veleposlanstva ne samo u unapređenju suradnje u sektoru turizma, već i u promicanju osobnih kontakata te kulturnog razumijevanja između Indonezije i Hrvatske.

Kroz svoju turističku kampanju Indonezija do 2019. godine planira povećati broj inozemnih dolazaka na 20 milijuna, a hrvatsko tržište je svakako jedno od visoko potencijalnih kada govorimo o interesu prema putovanjima u Indoneziju.

Indonezija kroz tradicionalne plesove i izložbu posvećenu krajolicima, ljudima i običajima

Veleposlanstvo poziva sve da uživaju i dožive prekrasnu Indoneziju kroz niz nastupa tradicionalnih indonezijskih plesova te audiovizualnih prezentacija koje će se prikazivati  tijekom sva tri dana trajanja sajma PLACE2GO. Također tijekom sajma posjetioci će moći uživati u izložbi „Journey to Thousands of Islands“ autora Damira Zuruba, svjetskog prvaka u podvodnoj fotografiji, predsjednika ronilačkog kluba “Roniti se mora” i Maresovog ambasadora koja će biti postavljenja u PLACE2GO Showroomu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indonezije u Hrvatskoj. Izložba će predstaviti niz fascinantnih fotografija snimljenih za vrijeme Damirovih putovanja Indonezijom i ronjenja u indonezijskom arhipelagu.

Wonderful Indonesia predstavlja ostale atraktivne destinacije uz turistički raj Bali

Najpoznatiji otoci u Indoneziji su Sumatra, Java, Bali, Kalimantan, Sulawesi, otoci Maluku (bolje poznat kao Moluccas, izvorno Spice Islands) i Papua. Među njima turistički je definitivno najpoznatiji i najzvučniji Bali koji očarava svojom kulturom, plažama, dinamičnim plesovima i glazbom. Bali kao ikona turizma Indonezije godišnje privlači oko 4 milijuna turista, što je 40% od ukupnog broja koji posjete Indoneziju. No, Indonezija i dalje ima mnogo neistraženih otoka s veličanstvenim pogledima na planine, zelenih prašuma, obala pogodnih za surfanje i morskih dubina idealnih za ronjenje, plivanje s dugongima, dupinima i velikim ražama.

Upravo je cilj promidžbe Indonezije da tržište upozna i s drugim atraktivnim odredištima indonezijskog arhipelaga te kao krilaticu svoje turističke kampanje predstavlja pet čuda Indonezije: prirodu, kulturu, osjetila, moderno i avanturu. Kroz ovaj slogan Indonezija također promovira i druge turističke destinacije pored Balija koje su također fascinantne po prirodnim ljepotoma, jedinstvenoj kulturi, raznovrsnoj hrani, gostoljubivim ljudima te pristupačnim luksuzom.

 Među ostalima ta odredišta uključuju: jezero Toba (Sjeverna Sumatra), Belitung (Bangka Belitung), Tanjung Lesung (Banten), otoke Seribu ( Jakarta), hram Borobudur (Centralna Java), planinu Bromo (Istočna Java), Mandalika Lombok (Zapadna Nusa Tenggara), otoke Komodo (East Nusa Tenggara), Nacionalni park Wakatobi (Jugoistočni Sulawesi) i Morotai (Sjeverni Maluku). Sva ova mjesta nude svoje najbolje atrakcije u nautici, planinama, zelenilu, umjetnosti, kulturi i baštini, wellness-u i zabavi, tehnologiji, avanturi i istraživanju, gradskom životu, kulinarstvu te sportu.

Dođite na PLACE2GO i osvojite putovanje u Indoneziju za dvije osobe

Povodom nastupa Indonezije na sajmu PLACE2GO iskoristite mogućnost osvajanja putovanja u Indoneziju za dvije osobe. Na sajmu potražite foto kiosk brendiran vizualima „Wonderful Indonesia“ i „Qatar Airways“, fotkajte se i „otputujte u Indoneziju“. Turističke destinacije Indonezije sada su postale još dostupnije, ne samo zbog velikih gradova koji su dobro povezani izravnim međunarodnim letovima, nego i zbog dostupnosti mnogih redovitih low-cost prijevoznika koji putnike vode do indonezijskih gradova ili udaljenih lokacija. Hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. 

Više o programu na Place2go —> OVDJE