Idete s nama u Tajland? Obavezno pročitajte ovaj post


Idete s nama u Tajland? Obavezno pročitajte ovaj post i saznajte kamo vas sve vodimo (dio 1/2)

Društvo, već i ptičice na grani znaju da 02.01.2020. krećemo na putovanje po Tajandu, a ovaj put konačno i vi možete krenuti s nama.

U suradnji s ekipom iz World Travelera, napravili smo odličan program putovanja i savršenu kombinaciju avanture i hedonizma za početak 2020.

Znamo da vas zanimaju detalji o svim prezanimjljivim krajevima Tajlanda koje ćemo posjetiti i nezaboravnim iskustvima koja ćemo doživjeti, i zato u 10 glavnih točaka, (kroz 2 posta), dijelimo malo više detalja o svemu što nas čeka na 15-dnevnom putovanju za savršen početak 2020.

Ipak, najbolji način da se uvjerite u magiju Tajlanda, je da krenete s nama na putovanje 02.01.2020. Provjerite program putovanja ovdje: https://bit.ly/30E3aNS

IDEMO NA TREKKING PO TAJLANDSKOJ DŽUNGLI U DRUŠTVU SLONOVA I LOKALNIH PLEMENA ( posjetiti ćemo jednu malu slonovsku obitelj koja živi sa plemenom Lahu)

Mislimo da je trekking jedan od boljih načina da upoznaš skrivene prirodne ljepote zemlje koju istražuješ, i zato se posebno veselimo jer ćemo na našoj avanturi po Tajlandu ići na trekking avanturu po džungli, u okolici grada Chiang Mai.

Plan je sljedeći:

Zaboravljamo na struju, pakiramo samo neophodne stvari u ruksake i idemo doživjeti prekrasnu prirodu sjevera Tajlanda. Na trodnevnom trekkingu, kupat ćemo se na vodopadu, prolazit ćemo kroz gustu tajlandsku džunglu i prekrasna rižina polja.

Spavat ćemo u drvenim kolibama, u seocima lokalnih plemena (bez struje, da da!) Zajedno s domaćom ekipom jest ćemo samo svježe pripremane thai delicije. A možda i sami nešto skuhamo – tko zna!  Vidjet ćemo kako doista izgleda „život na selu“, ovog puta tajlandskom! 

A onda – najbolji dio!
„Upoznavanje“ s jednom malom obitelji slonova koja živi u džungli, s plemenom Lahu. Istina, planiramo ih malo zagnjaviti – kupati, maziti, hraniti, ali nikako NE JAHATI! 

Umjesto barkama, po rijeci Mae Tang vozimo se na bambusovim splavovima. ? Dobra fora, zar ne? .

Zelenilo džungle, mirisi prirode, boravak daleko od očiju civilizacije, u društvu slonova – što još čovjek može poželjeti?

UPOZNAT ĆEMO DUGOVRATE ŽENE PLEMENA KAREN

Brda sjevernog Tajlanda prepuna su nesvakidašnjih prizora, a među nezaobilaznim iskustvima je i posjet jednom od brojnih Karen long neck sela.
Upoznat ćemo dugovrate žene plemena Karen porijeklom iz Mianmara, prepoznatljive po mesinganim prstenovima koje nose oko vrata.

Djevojčice počnu nositi ovakav „ nakit“ već u dobi od 5 godina i dodaju svake godine dok ne navrše 21 godinu.

Jedna legenda kaže da su žene ovakav „nakit“ počele nositi kako bi se zaštitile od ujeda tigra, druga da ti prstenovi smanjuju ljepotu žene i time potencijalne udvarače iz drugih plemena.

Da li je duži vrat iluzija i koja je legenda točna, idemo saznati baš od njih.

OKINUT ĆEMO NEZABORAVNE FOTKE KRAJ PREKRASNOG BIJELOG HRAMA U CHIANG RAIU

Wang Rong Khun, poznatiji kao Bijeli hram, pravo je čudo umjetnosti, arhitekture i kreativnosti.

Ovaj hram otkupio je i obnovio suvremeni tajlandski umjetnik Chalermchai Kositpipat koji je prvo bio slikar, pa odlučio postati arhitekta, a Wang Rong Khun je njegovo životno djelo. Ukratko: to je Gaudi za Španjolsku, to je Kositpipat za Tajland.

Hram je prilično atipičan u odnosu na druge tajlandske hramove. I ne samo zbog bijele boje (fasade, ukrasa i svega) već i zbog toga što s Budizmom spaja pop kulturu kroz murale sa superherojima i Hollywoodskim zvijezdama u unutrašnjosti hrama. Bijela boja simbolizira čistoću Buddhe, stakleni mozaici prosvijetljenost, a ogledala Buddhinu mudrost i sve je u znaku bijega od pohlepe.

Da biste uopće došli do hrama, prelazite preko mosta, iznad bazena u kojem se utapaju zli demoni. Na drugoj strani ste, vjeruje se, oslobođeni svoje loše karme i unutarnjih demona, „očišćeni“ i spremni upoznati Buddhu. 

Mi smo spremni, a vi?

ČEKA NAS HEDONIZAM NA PLAŽAMA HUA HINA

Upoznajte Hua Hin –  jedan od tajlandskih egzotičnih bisera. Inače jedno od najstarijih tajlandskih odmarališta, posebno omiljeno u kraljevskoj obitelji (tu imaju ljetne rezidencije), a danas kozmopolitski grad.

Povijest kaže da je jedan od prinčeva, na svom lovačkom izletu posjetio ovaj dio obale i bio opčinjen kako je Hua Hin miran i spokojan gradić te je tada „nikla“ i prva vila – prvi red do mora.

Poznat i kao ribarsko mjesto, Hua Hin je prepun živopisnih ribarskih brodova koje ćete nerijetko naći „random“ parkirane nasred plaže. Uz ribarsku tradiciju ide naravno puno dnevnih i noćnih marketa na kojima je grijeh ne probati ribu koju će vam prodavači sa zadovoljstvom i pripremiti.

Nas su ipak oborili s nogu ovi „čista egzotika“ prizori iz Hua Hina i veselimo se provesti tamo nekoliko dana u toplom moru na plažama biserno bijelog pijeska.

RAILWAY MARKET – NAJBLIŽE ŠTO ĆETE IKAD BITI VLAKU U POKRETU

Da li ste ikada čuli za tržnicu kroz koju prolazi vlak? Jedna takva postoji u Tajlandu, na sat vremena od Bangkoka i zove se Maeklong Railway market.

Vlak prolazi kroz tržnicu čak 8 puta dnevno, a prodavači imaju 3 minuta vremena da sklone svoje artikle sa tračnica kako ne bi bile pregažene vlakom.

Kada čujete glasni zvižduk, to je znak da vlak dolazi i tada kreće kaos – pomjeraju se tende, košarice s povrćem i voćem, pa i radoznali posjetioci. U tom trenutku vam postane jasno zašto se ova tržnica naziva još i „Kišobran tržnicom“.

Priča ide ovako: Maeklong tržnica postoji na ovom mjestu više od 100 godina I nalazi se u kraju koji je posebno poznat po ribolovu. Da bi svježa riba bila što efikasnije dopremljena po raznim krajevima Tajlanda, vlasti su odlučile izgraditi željeznicu, na čijem se putu našla i Maeklong tržnica. U ovoj „borbi“ nije bilo gubitnika, jer vlak prolazi planiranom trasom, a i tržnica je i dalje na svom mjestu.  A uz to je postaja i jedna od „must see“ lokacija u Tajlandu. A, budimo iskreni, ovo je najbliže što ćete ikada biti vlaku u pokretu. 

Osim po neobične prizore, na ovu se tržnicu ide po svježu ribu te povrće, voće, slatkiše, začine, cvijeće, a nešto što se mora kušati su sušene ribe i lignje.

Sviđa vam se plan? ?

Onda nam se obavezno pridružite u ovoj nezaboravnoj avanturi po Tajlandu.

 Bacite oko na program putovanja i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. 

?Detalji programa: https://bit.ly/30E3aNS

Za sve dodatne informacije, ekipa iz World Travelera vam stoji na raspolaganju na:
?info@world-traveler.hr
?099 200 22 30
☎ 051 601 842