Idemo u LOS CRISTIANOS (Tenerife) s klincem/ima!


Nakon Siam Parka u prošlom postu, Martina na vodi u Los Cristianos i Playa de las Americas.

Hey ekipica! Današnji raspored nas vodi u Los Cristianos. Pa po dobrom starom običaju krećemo sa nekoliko osnovnih informacija o ovom simpatičnom mjestašcu. Los Cristianos je svega nekih 5 kilometara udaljen od Palm Mara u kojem smo smješteni i prvi je susjed turistima mnogo poznatijoj Playa de las Americas. Centar grada smješten je uz zaljev ali se i velikom brzinom širi zbog gradnje turističkih kompleksa.

Grad je poznato turističko odredište sa trajektnom lukom. Ovaj grad za razliku od Playa de las Americas ima svoju povijest i prije velikog turističkog booma koji se dogodio 1970-ih i 1980-ih godina. Dugo godina ovaj turistički slatkiš bio je mirno i tiho ribarsko selo a dokaz skromne povijesti se i dalje vidi u arhitekturi starijih građevina u gradu. I tako smo mi jutro odlučili iskoristiti za obilazak gradske luke i vidjeti što je ostalo od slavne ribarske povijesti. Samo ću reći da nikako nismo bili razočarani. Zamislite dvogodišnjaka među svim tim brodovima i živom ribom … Sad bi i on htio ovdje trajno preseliti (očigledno ima i mojih gena). Nakon obilaska Los Cristianosa odlazimo do poznatije Playa de las Americas.

Odlučili smo da ćemo započeti laganom šetnjom kroz grad kako bismo ga pobliže upoznali i da ćemo u hodu odlučiti kako najbolje iskoristiti dan … Za početak nekoliko osnovnih informacija o gradu. Playa de las Americas je ciljano sagrađen turistički resort. Sagrađen je u 1960-ima pokraj Los Cristianosa i proteže se zapadno do Costa Adeje. Gradske ulice pune su barova, noćnih klubova, restorana, atrakcija i plaža, od kojih je većina sagrađena ljudskom rukom sa bijelim pijeskom uvezenim iz Sahare. Playa de las Americas je centar noćnog života Tenerifa. Vrijeme je da malo prošvrljamo po gradu …

Martina Vučić Grđan –  letsgotowithkid.com