Idemo na Route 66 s Putoholičarima – Danas u 19:00h – Live


Danas srijeda (08.04.) u 19:00 novi #online & #live World Traveler’s Bar. #ostajemo doma i #putujemo virtualno preko oceana u Ameriku – idemo na road trip na Route 66, po cesti stare, zaboravljene Amerike.

Putopisno predavanje možete pratiti Live danas od 19:00h –> OVDJE

Pripremite svoja pitanja i uključite se u LIVE CHAT

Krećemo iz Chicaga (Illinois), vozimo se kroz Missouri, Kansas, Oklahomu, Texas, New Mexico, Arizonu, sve do Santa Monice u Kaliforniji, na putovanje dugo skoro 4000km, kroz 8 saveznih američkih država.

U srijedu, 08.04. na #online & #live World Traveler’s Baru ćemo saznati kako izgleda Amerika kakvu rijetko tko zamišlja, daleko od nebodera, širokih cesta, šljaštećih reklama, galame i užurbanosti modrenih megapolisa.

Route 66, cesta poznata je još i kao Glavna cesta Amerike, nekadašnja žila kucavica američke povijesti koja je spajala istok i zapad i „Mother road“ kojim se kretalo u potragu za boljim životom, ka sunčanoj Californiji. Cestom kojom je nekada prolazilo na tisuće kamiona, danas prođe po koji entuzijasta u potrazi za poviješću Amerike ili strastveni putoholičar.

„Route 66 je prava Amerika, prolazite kroz razne države, vremenske prilike i neprilike, različite krajolike. Upoznajete različite ljude, slušate priče kako se živjelo nekada, a kako danas. I to je najbolji način da upoznate Ameriku, tek kad se maknete iz velikih gradova kao što su New York i Los Angeles, i zato smo mi odabrali Route 66 za prvo upoznavanje SAD-a.”