Idemo na Cipar


Na Cipru smo proveli 10 nezaboravnih dana koji će nam zauvijek ostati u najljepšem sjećanju

Foto i tekst: Zoran Čiplić

Cipar je država predivnih ljudi, oni su nas odmah na prvu zadobili pa smo se osjećali cijelo vrijeme nevjerojatno ugodno. Ljudi vole životinje, posebno mačke, kojih prema nekim informacijama ima preko 1,5 milijuna na otoku, dosta više nego stanovnika. O mačkama na Cipru postoji odlična priča, jednom ću i o tome. Ovo je država čiji je sjeverni dio pod Turskom upravom pa tako ima jedini grad u svijetu podijeljen doslovnom granicom. O njegovim pješčanim plažama tirkizno plave boje i kristalno čiste vode ne treba trošiti riječi. Zalasci sunca na spomenutim plažama jedni su od najljepših koje sam igdje vidio, a obišao sam 80% Zemlje. Cipar je država prebogate povijesti i odličnih muzeja…

Mi smo se inače smjestili u gradu Limassol koji se smatra najjužnijom točkom EU, nalazi se na južnoj strani otoka, na obali otprilike na sredini Cipra, i nama je bio idealan da iz njega dokučimo sva mjesta i točke koje smo odabrali vidjeti i posjetiti. A odmor smo si složili tako da smo prva i zadnja 3 dana bili u Limassolu, aparthotel kojeg smo uzeli bio je odmah do plaže pa smo tih 6 dana stvarno odmorili. Središnji dio odmora iskoristili smo malo aktivnije posjećujući mnogobrojna atraktivna mjesta ovog otoka. Odmah po slijetanju u Larnaku iznajmili smo auto, a jedan smo dan iznajmili buggy sa kojim smo obišli neka od najljepših mjesta nedostupnih osobnim autom. Vrijeme je bilo SVAKI DAN samo sunčano, uz temperature u hladu oko 40, a vode oko 30.

Pokušao sam, evo, iznijeti neke činjenice, objektivno naravno. Ako razmišljate gdje u ovo vrlo složeno vrijeme sa putovanjima na odmor, mislim da je u ovoj skučenoj ponudi ovaj biser Mediterana idealan odabir. Za pristojne novce moći ćete se doista odmoriti.

Ovdje su samo neke od bezbrojnih fotografija, prvenstveno radi vas koji mi niste prijatelji na FB.

Fotogalerija: