Icelandair dijeli aviokarte za Island u nagradnoj igri


Vulkan smješten na islandskom poluotoku Reykjanes eruptirao je nakon što je 6.000 godina mirovao. 

Tom prilikom Icelandair je objavio natječaj gdje poziva ljude da predaju svoju najkreativniju fotografiju ili video po nazivom “pod je lava” kako bi dobili priliku za besplatno povratno putovanje na Island.

U objavi Icelandaira na Facebooku kaže ovako: “Radimo nagradnu igru u čast islandskog impresivnog i najtoplijeg novog prirodnog čuda. U komentarima posta objavite svoju najbolju sliku/video “Pod je lava” kako biste dobili priliku za putovanje na Island! Zamislite da je pod od rastopljene vruće lave i morate izbjegavati dodirivanje tla. Izabrat ćemo 3 pobjednika koji će osvojiti 2 povratna leta za Island iz bilo kojeg od naših europskih ili sjevernoameričkih odredišta. Komentirajte do utorka, 30. ožujka, 16:00 GMT i možda biste uskoro mogli sami istražiti prirodu Islanda! ”

Sama erupcija mogla bi postati najnovija turistička atrakcija na otoku koji ih već ima u izobilju. Neki, poput Agust Gunnar Gylfason, voditelja projekta u Odjelu za civilnu zaštitu i upravljanje vanrednim situacijama na Islandu, sugeriraju da bi vulkan mogao nastaviti erupirati godinama na oduševljenje putnika. ” Erupcija bi mogla završiti sutra ili bi moglo proći nekoliko desetljeća.”