I ove godine vlakom iz Češke do Hrvatske za 22€ sa uključenim doručkom


Osim veze prema Splitu, iz tvrtke najavljuju još jednu novost – autobusne veze s Kotorom u Crnoj gori te Neumom u Bosni i Hercegovini

Nakon što su prošle godine iz Češke za Jadran prevezli preko 60 tisuća turista, Česi i ove godine pokreću njihov poznati “žuti vlak”, s time da će ove godine, najavili su iz tvrtke RegioJet, vlak osim za Rijeku voziti i za Split.

Prva veza između Praga i Hrvatske bit će uspostavljena 28. svibnja, a voziti će na trasi Prag – Brno – Bratislava – Budimpešta – Zagreb – Rijeka/Split, a dalje će putnike, kao i lani, Jadranom razvoziti autobusi koji će ih dočekati na željezničkim kolodvorima.

Osim veze prema Splitu, iz tvrtke najavljuju još jednu novost – autobusne veze s Kotorom u Crnoj gori te Neumom u Bosni i Hercegovini, s time da bi cijene i ove godine trebale ostati na istoj razini kao lani.

To konkretno znači da će najjeftiniju vezu biti moguće naći već za 590 čeških kruna (22 eura) u jednom smjeru u zajedničkom vagonu odnosno za 30 eura po osobi za mjesto u kupeu.

Kako su poručili iz RegioJeta, tijekom lipnja RegioJet će na relaciji prema Hrvatskoj voziti triputa tjedno dok će u sezoni vlak voziti svakodnevno, a vozni red će biti isti kao i lani, odnosno vlak će iz Praga polaziti u 17 sati te u Rijeci biti drugi dan prijepodne, a u Splitu u popodnevnim satima.

Na jednom vlaku moći će biti maksimalno 650 putnika, a predprodaja karata počinje ovaj mjesec.

Izvor: jutarnji.hr