Hrvoje Jurić juri Europom na novoj Mrc’ni – Greypu


Hrvoje Jurić krenuo je u novu pustolovinu. Već smo naviknuti na njegove biciklističke avanture, ali ova je ipak malo drugačija. Svoju Mrc’nu ovaj put je ostavio doma i krenuo na put od 5000km i to Greypom – električnim bicikl/motociklom iz proizvodnje Automobili Rimac.

Hrvoje - GreypReci nam nešto o samom putovanju? Kakav je plan putovanja?

Hrvoje: Rutu putovanja sam složio prema onoj koju sam prešao prije dvije godine, dok sam vozio oko 6000 km oko Europe. Ovaj puta se radi o nešto više od 5500 km u 45 dana. To je okvirni plan putovanja, iako, ovo je zapravo veliko testiranje Greypa.

Ruta ide sve do sjevera Nizozemske, prateći rijeku Rajnu, zatim nazad do Bordeauxa preko Pariza, prateći “Kanal Dva mora” do lučkog gradića Sete i na kraju Azurnom obalom do Svete Nedelje. Možda najvažniji dio puta, kad je u pitanju testiranje mogućnosti Greypa, su Alpe, u kojima se trenutno nalazim. Prelazim sedam prijevoja, među kojima je i Stelvio (2758 m), najviši prijevoj talijanskih Alpa.

Hrvoje - GreypHrvoje - GreypHrvoje - Greyp

Greyp – kako te služi?

Hrvoje: Kada bih jednom riječju mogao opisati Greyp rekao bih da je to stroj. Snažan i stabilan hibrid bicikla i motocikla s kojim je moguće voziti na struju, ali i u isto vrijeme pedalirati. Mnogi su me pitali za težinu. Da, težak je 49 kilograma, ali u laganoj brzini (ima ih dvije), moguće ga je voziti i bez struje. Osjećaj je kao da vozite “kruzer”. Baterija se brzo puni, tek 80 minuta, a s jednim punjenjem do sada sam uspio prijeći 80 km, s prosječnom brzinom oko 30 km/h. Ukoliko vozite sporije možete prijeći i do 120 km.

Hrvoje - GreypKako je došlo do suradnje sa Rimacom?

Hrvoje: Sasvim “slučajno”. Jednog dana dragi prijatelj Željko Riha spomenuo mi je kako bi bilo dobro kad bih se javio Mati i ponudio mu svoje iskustvo, kako bih napravio putovanje s Greypom. U početku nisam znao što bih napravio, ali nakon nekog vremena smo stupili u kontakt. Moram naglasiti kako je Mate od prvog dana bio fer i korektan i pustio mi na volju da sam napravim projekt najbolje što znam. To sam i napravio i mislim da uz ovakav način suradnje radimo odličnu priču.

Hrvoje - GreypOvim putovanjem naglasak sam stavio na testiranje, ali i fotografije i video. Koristim odličnu Samsungovu opremu, fotoaparat NX30 s odličnim objektivi, a i veselim se onome što će nastati iz ovog putovanja.” – kaže Hrvoje

Hrvoja možete pratiti na FB stranici Hrvoje Jurić putopis, Twitteru i portalu 24sata, a detalje i iskustva sa putovanja ispričat će nam na predavanju u Čakovcu čim se vrati doma! I naravno, očekujemo da i na predavanje stigne na Greypu. 🙂

Hrvoje - Greyp