Hrvatski humanitarni rally tim MyLife4Kids po treći puta kreće u Afriku


MyLife4Kids 2020 ili Kako sam spojio svoj dnevni boravak i Afriku je humanitarno-putopisni projekt prokušane i nagrađivane ekipe hrvatskih putnika, putopisaca, sportaša i fotografa, udruženih u službeni hrvatski humanitarni rally tim MyLife4Kids.

Hrvatskom timu ovo je treće sudjelovanje na humanitarnom rallyju, a ove godine čine ga Damir Filipović (VŽ), Stanislav Modrić (VŽ), Ranko Paunović (Zg), Saša Pjanić (VT), Ivan Rako (ZG), Ivan Šokman (ČK) i Bernard Tkalčec (VT). Najveći humanitarni rally na svijetu, Budapest Bamako ovom će prilikom povezati glavne gradove Mađarske i Sierra Leone, Budimpeštu i Freetown, a započet će 31. siječnja 2020., kada će timovi iz nekoliko država krenuti terenskim vozilima i motorkotačima na 8 500 kilometara dugačko putovanje zapadnom Afrikom, kroz Maroko, Senegal, Mauritaniju, Gvineju i Sierra Leone. Naki od članova MyLife4Kids tima, nakon prijeđene službene dionice relija, vraćat će se  kopnenim putem natrag u Hrvatsku. Okvirni datum povratka je 10. Ožujka 2020.

Ciljevi ovog projekta su:

  • u četrdesetak dana proći kopnenim putem od Mađarske i Hrvatske do Freetowna u Sierra Leoneu, te natrag,
  • izravno pomoći ruralnim zajednicama Podsaharske Afrike, napose djeci, dostavom antimalarika i zaštitnih mreža protiv komaraca, te školskog, higijenskog i sanitarnog pribora na lice mjesta (community-to-community direct giving),
  • fotografijom, filmom, javljanjima s mjesta događanja, live-streamingom i vrhunskom on the road pričom uključiti u naše putovanje i projekt široku publiku, te steći što veću podršku javnosti,
  • putopisne reportaže,
  • putopisna knjiga
  • izložbe fotografija,
  • javne tribune,
  • predavanja i okrugli stolovi s učenicima u srednjim i osnovnim školama.

Autor projekta, fotograf i putopisac Saša Pjanić već više od jednog desetljeća kontinuirano putuje Azijom, Afrikom i Europom. Fotografije s putovanja izlaže na skupnim i samostalnim izložbama te objavljuje uz svoje autorske tekstove u raznim hrvatskim časopisima. Nositelj je FIJET-ove grand prix Nagrade ‘Marko Polo’ za najbolju turističku reportažu u 2016. godini ‘Pedalom po Bilogori – Ljepota slobodnog spusta’, objavljenu u in-flight magazinu Croatia Airlines, koja je od školske godine 2019./2020. uvrštena i u udžbenik hrvatskog jezika za prvi razred gimnazije.

U svrhu prikupljanja sredstva za nabavu antimalarika, zaštitnih mreža od komaraca, vitamina, higijenskih potrepština i troškova puta pokrenuli smo i crowdfunding kampanju kojoj se možete vidjeti na LINKU. U projekt se možete uključiti i podržati ga dijeljejnem kampanjne na društvenim mrežama, uplatom donacije ili odabirom nekih od nagrada koje je tim osigurao u suradnji s partnerima i prijateljima projekta kako bi približili Afriku i u Vaš dnevni boravak.