Hellooo Meksiko!!


Ove zime odlučili smo se na naše prvo prekooceansko putovanje pri čemu je naš odabir pao upravo na Meksiko. Moju ogromnu želju od malih nogu

Fotke: Instagram – Adriana Ćurić

Ovo putovanje smo izveli u kombinaciji s Kubom, tako da smo u Meksiku proveli samo 9 dana, kratko ali dovoljno da ga barem malo osjetimo. Nakon što smo sletili u Cancun, zaputili smo se prema Tulumu, malom gradiću na obali rivijere Maya gdje smo i uzeli smještaj. Iz Tuluma smo svaki dan obilazili razne ljepote poluotoka Yucatan. Tako smo u tih 9 dana obišli ruševine u Tulumu, gradić Cobu u kojoj se nalaze ruševine starih Maja i piramida Nochoh Mul na koju smo se penjali te otok Cozumel kojim smo se vozili džipovima i ronili na koraljnom grebenu.

Također smo posjetili Chichen itzu koja je proglašena jednim od sedam svjetskih čuda, gradić Valladolid i neke od cenota poput cenota Oxman, Suytun i Gran cenote. Iskoristili smo priliku i ronili u zaljevu Akumal s morskim kornjačama što je bilo jedno od najljepših iskustava. Unatoč tome što smo u ovo kratko vrijeme samo zagrebali po površini, svakako imamo više razloga za povratak u ovu divnu zemlju. Tako kući nosimo par uboda komaraca, ostatke pijeska i najdivnije uspomene.

Fotogalerija: