Gdje fino i jeftino pojesti u Parizu?


Pariz je poznat kao grad koji živi na visokoj razinu života i jedan je od onih gradova koji može biti baš skup za turiste.

Postoji mnogo načina da se u Parizu provede vrijeme, a da se ne potroši cijelo bogatsvo. Na primjer, možete istražiti mnoge besplatne atrakcije u gradu, uključujući mnoge muzeje koji su besplatni za posjetitelje u određeno vrijeme ili su besplatni cijeli dan. U ovom članku ćemo se ipak fokusirati gdje možete fino i jeftino pojesti u Parizu.

Pariz je grad sa mnogo opcija za jelo i ima mnogo jeftinih i dobrih restorana koji nude ukusne obroke. Ovdje su neki lokalni restorani koje bih vam preporučili:

Chez Gladines 

Ovaj restoran nudi tradicionalnu baskijsku kuhinju i odličnu atmosferu. Cijene su pristupačne, a obroci su izdašni i ukusni. Preporučio bih da probate njihovu pileću paellu.

L’As du Fallafel 

Ovaj restoran u četvrti Marais je poznat po svojim falafelima i dugim redovima ispred vrata. Obroci su vrlo pristupačni, a falafeli su svježi i ukusni.

Breizh Cafe 

ovaj restoran nudi ukusne crepese i galette, a cijene se kreću od 8 do 15 eura.

Bouillon Chartier 

Ovaj restoran u blizini Opere nudi obroke po vrlo povoljnim cijenama. Interijer je rustičan i zanimljiv, a hrana je ukusna i obilna.

Le Grenier à Pain 

Ovaj mali restoran u blizini parka Buttes-Chaumont nudi izvrsne kroasane i kruh po razumnim cijenama. Također imaju nekoliko sjajnih deserata, uključujući njihovu čuvenu tortu od čokolade.

Naravno, to su samo neki od mnogih lokalnih restorana u Parizu koji nude ukusnu hranu po razumnim cijenama. Važno je napomenuti da cijene mogu varirati ovisno o vremenu posjeta i sezoni. Također, uvijek provjerite cijene prije naručivanja hrane kako ne biste bili iznenađeni računom.

Osim restorana u Parizu možete isprobati hranu na nekim od street food marketa koji nude širok izbor ukusne hrane. Evo dva najpoznatija street food marketa u Parizu:

Marché des Enfants Rouges 

Ovo je najstarija tržnica u Parizu i poznata je po svom bogatom izboru svježeg voća i povrća, ali i po mnogim prodavačima koji nude gotova jela. Možete pronaći jela poput falafela, tajlandskih curryja, japanskih ramena, indijske hrane, pizze i drugih specijaliteta.

Le Food Market 

Ovaj popularni street food market održava se jednom mjesečno na različitim lokacijama u Parizu i nudi širok izbor jela iz cijelog svijeta, od egzotičnih okusa do klasičnih specijaliteta.

Foto by Ludovic Charlet