FOTO NATJEČAJ – ISPRIČAJTE PRIČU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE


Turistička zajednica Zagrebačke županije organizator je fotografskog natječaja za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj, koji će trajati od 15. ožujka do 4. svibnja 2021. godine, namijenjen je svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri.

 

Svrha natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

“Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Našim foto natječajem želimo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža destinacije”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Natječaj omogućuje široki kreativni izražaj i želi potaknuti umjetnike/ amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije. Fotografije moraju biti snimljene u periodu od 2018. do 2021. godine na području Zagrebačke županije i to prema sljedećim temama:

– aktivan boravak u prirodi

– manifestacije

– kulturno-povijesne znamenitosti

– tradicija

– ruralni motivi

Najboljih 10 fotografija po ocjeni stručnog žirija javnosti će se predstaviti na izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije koristit će ih u svrhu promocije destinacije.

Više informacija o samom natječaju možete pronaći na sljedećoj POVEZNICI.

Video predstavljanje natječaja “Photo Zagreb County”

Pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=ObMqSGLJVN8