FlixBusom do najvećeg svjetskog festivala piva – Oktoberfest


Započeo je Oktoberfest u Münchenu, u 24 sata otputujte i vratite se natrag, a spavajte u noćnom autobusu.

Započeo je 208. po redu te ujedno i najveći festival piva na svijetu – OktoberfestNajveći tradicionalni festival piva u Münchenu koji traje od 22. rujna do 7. listopada očekuje ove godine više od šest milijuna posjetitelja iz cijele Europe. Zanimljiva činjenica je pak da je Hrvatska 2017. g. bila među top zemljama s najvećim brojem posjetitelja koji su došli s FlixBusom.

Zahvaljujući odličnoj povezanosti, putnici iz svih dijelova Hrvatske mogu lako i jednostavno FlixBusom iskusiti tradicionalnu bavarsku proslavu i to unutar 24 sata, a da pritom štede na smještaju i budžetu.

˝Krenete li jutarnjim polaskom za München u 7:15h, do 15:15 vi ste na glavnom autobusnom kolodvoru koji je u neposrednoj blizini samog festivala. Festival se ionako zatvara već oko 23h, što znači da se možete vratiti noćnom linijom u 23:30h, prespavate vožnju i u jutro ste već u Zagrebu. Za one koji planiraju u posljednji tren i više nemaju mogućnost organizacije smještaja, ovo može biti prihvatljivo rješenje za dobru vikend zabavu˝ – izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

U izvrsnom pivu i odličnoj atmosferi može se uživati svakodnevno radnim danom od 10 sati (od 9 ujutro vikendima) pa sve do 23:30 sati. Posjet Oktoberfestu je slobodan, a većina zelenih autobusa staje na glavnom autobusnom kolodvoru u Münchenu, udaljenom samo 5 minuta od mjesta održavanja Oktoberfesta.

Oktoberfest festivali u okolici lako dostupni FlixBusom

Dok se glavna svečanost bavarske kulture i piva održava u Münchenu – gradu FlixBusovog centralnog sjedišta, po uzoru na njemački diljem Europe održavaju se slični festivali od Londona pa sve do Madrida – a mi smo izdvojili dva najzanimljivija do kojih se može lako FlixBusom doputovati iz Hrvatske.

Oktoberfest u Genovi održava se  od 6. do 23. rujna, a specifičan je po Oktoberfest Olimpijskim igrama (discipline poput dizanja šešira ili dizanja krigle), Obiteljskom vikendu gdje su osmišljene posebne aktivnosti za djecu, koncertnoj seriji Oktoberband te Dogtoberfestu, programu koji je namijenjen ljubiteljima pasa. Do Genove lako se stiže iz Zagreba gdje svakodnevno kreće noćna linija u 18:40 sati a dolazak je predviđen u ranim jutarnjim satima.

Ljubitelji piva neće ostati razočarani ako se upute prema Budimpešti točnije  Kincsem Parku, najvećem konjskom trkalištu u tom gradu gdje će se od 27. do 30. listopada održati Oktoberfest. Posjetitelji će moći birati između 300 različitih vrsta piva, a tijekom festivala održat će se i konjske trke. Iz Zagreba FlixBus nudi i do 6 direktnih polazaka dok iz Osijekasvakodnevno kreće zeleni autobus u 9:25 sati  te će vam do Budimpešte trebati nešto manje od 4 sata vožnje. Iz Slavonskog Broda kreće linija u 7:45 sati a za kartu je potrebno izdvojiti od 109 kuna.

FlixBus korisnici mogu jednostavno rezervirati svoju kartu  na webu www.FlixBus.hr, putem mobilne FlixBus aplikacije ili na nekoj od partnerskih putničkih agencija. Kao dodatnu uslugu, FlixBus putnicima omogućuje besplatan Wi-Fi, utičnice kod sjedala, više prostora između sjedala, besplatnu prtljagu te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska. Check-in vozač vrši putem aplikacije skeniranjem QR koda na pametnom telefonu putnika te nema potrebe za printanjem papirnate karte.

Više informacija o Oktoberfestu možete pronaći na linku FlixBus Oktoberfest 2018.