FlixBus širi mrežu linija; Istra i Kvarner sve frekventnije povezani s Europom


Od 14.6. nove  međunarodne direktne linije iz Rijeke, Pule, Baške, Crikvenice i Opatije prema Pragu, Zürichu, Lyonu, Nici, Ženevi, Bologni i Klagenfurtu

S dolaskom još jedne uspješne turističke sezone, FlixBus, europski start up koji je u samo 5 godina uspio stvoriti najveću mrežu autobusnih linija u Europi, nastavlja širenje umrežavanjem gradova diljem Hrvatske. Regionalna središta kao što su Rijeka i Pula s okolnim gradovima ve su frekventnije povezana s Europom. Tako se iz Rijeke i Crikvenice od 14.6. može direktno putovati do Züricha, Lyona ili Nice, a Baška i Opatija se dodatno povezuju s Klagenfurtom i Pragom. Isto tako pojačana je frekventnost linija iz Pule prema Münchenu do 7x tjedno. Po prvi puta kreće direktna zelena linija iz Pule prema Bologni i Ženevi.

„Boljom prometnom povezanošću posebice regionalnih gradova kao što su Rijeka, Pula, Crikvenica ili Opatija cilj je omogućiti putnicima sigurna i udobna putovanja autobusom diljem Europe ali i otvoriti Hrvatsku turistima.“ izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Razvojem globalne FlixBus zelene mreže Hrvatska dostupna sve većem broju turista iz Europe

FlixBus je omogućio putnicima iz svih dijelova Hrvatske, ali i svima onima koje Hrvatska zanima kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Europi priliku da putuju po vrlo povoljnim cijenama uz visoku kvalitetu usluge.

„Utrostručivši broj putnika u prošloj sezoni dobili smo poticaj ka daljnjem razvitku poslovanja. Otvaranjem  linija, uvođenjem novih destinacija i povećanjem frekventnosti polazaka od ove sezone očekujemo još bolje rezultate. Drago nam je da je naš proizvod i usluga koju pružamo prepoznat od strane putnika koji su ponovno prigrlili putovanje autobusom kao isplativ, siguran i udoban oblik prijevoza.“ – dodao je Dean.

Od ulaska FlixBusa na hrvatsko tržište u Hrvatskoj je trenutno međunarodnim linijama povezano gotovo 120 destinacija s 11 europskih država direktno: Italijom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Švicarskom, Francuskom, Nizozemskom, Češkom, Slovačkom, Mađarskom i Rumunjskom. Zahvaljujući povezivanjem s najvažnijim europskim prometnim čvorištima kao što su Ljubljana, Beč, Budimpešta, München, Prag ili Bratislava putnicima iz Hrvatske je omogućen pristup globalnoj FlixBus mreži koja trenutno povezuje više od 1.700 destinacija s preko 250.000 dnevnih veza u 27 europskih zemalja a krajem svibnja kreću prve FlixBus linije u Americi. Time je i Hrvatska kao dio FlixBus zelene mreže postala dostupna sve većem broju putnika.

Digitalizacijom autobusne industrije FlixBus je svoje usluge uspio približiti svim dobnim skupinama no većinom su to mladi ljudi između 18 i 35 godina koji traže jednostavnu, brzu i kvalitetnu uslugu te mogućnost kupnje karte neovisno gdje se u tom trenutku nalaze. Isto tako,FlixBus benefiti kao što su besplatan internet, dostupna utičnica te udobnost i prihvatljive cijene jedan su od imperativa današnjeg standarda usluga u prijevozu putnika autobusom.

Sve veze i dostupne destinacije iz Istre i Kvarnera te frekvencije polazaka mogu se provjeriti na www.flixbus.hr i niže u tabeli.