FlixBus – direktno povezane Hrvatska i BiH


FlixBus, europski lider u prijevozu putnika autobusom, početkom 2019. godine značajno krenuo u širenje zelene FlixBus mreže. Tako će već od 1. veljače putnici iz Hrvatske po prvi puta FlixBusom moći putovati prema Bosni i Hercegovini. Iz Zagreba, Karlovca, Dubrovnika, Metkovića ili Imotskog otvara se pristup prema 8 destinacija u Bosni i Hercegovini, od kojih su najznačajniji centri Mostar i Međugorje.

  • Iz Zagreba, Karlovca, Splita, Dubrovnika, Imotskog i drugih gradova diljem Dalmacije direktno prema Mostaru i/ili Međugorju
  • Po prvi puta u FlixBus mreži i Zagreb<>Dubrovnik, Zagreb<>Karlovac, Zagreb<>Imotski
  • FlixBus poslovni model uz regionalne autobusne partnere uspješno povezuje manje i veće destinacije

˝S obzirom na praćenje trendova putovanja i želja samih putnika, osobito studenata, povezivanje Hrvatske s gradovima BiH bio je logičan slijed. Ovim smo potezom proširili mogućnosti putovanja i prema južnom dijelu Europe.˝ – rekao je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

FlixBus će po prvi puta umrežiti i najjužniji dio Hrvatske, pa će tako primjerice Dubrovnik, Metković, Makarska, Imotski i drugi gradovi diljem južne Dalmacije biti povezani međusobno, ali i sa Zagrebom. Uz već postojeće zelene linije prema Zadru i Splitu, Dalmacija će tako postati značajan dio najveće europske mreže autobusnih linija.

˝Po prvi puta zeleni će se autobusi moći vidjeti i u najjužnijim dijelovima Hrvatske što nas izuzetno veseli. Većina južnih gradova će tako biti povezana sa Zagrebom kao jednim od najvećih čvorišta FlixBusa u Hrvatskoj. Ovo samo znači da ćemo na taj način otvoriti neke nove puteve za dolazak turista iz cijele Europe te lokalnom stanovništvu omogućiti jednostavna putovanja u 28 europskih zemalja koliko ih je trenutno umreženo.˝ – rekao je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE South regiju.

Sva putovanja bit će dostupna od 1. veljače dok je karte moguće kupiti već sada putem besplatne mobilne aplikacije, na označenim prodajnim mjestima FlixBusa poput Hrvatske Pošte ili kioska Tisak te označenim turističkim agencijama. Sve dostupne destinacije i veze mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr

Inovativan poslovni model: spoj tehnologije i tradicionalnog načina putovanja

Zahvaljujući regionalnim autobusnim partnerima iz svih dijelova Hrvatske, uspješno se povezuju veći, ali i manji gradovi diljem države. Dok FlixBus brine o jednostavnosti i dostupnosti putovanja za svakog putnika, autobusni partneri brinu o sigurnosti putnika i ugodnoj vožnji.

FlixBus putnici profitiraju od mnogobrojnih pogodnosti. U svakom FlixBus autobusu osigurano je više prostora između sjedala, utičnica, besplatan internet, besplatna prtljaga te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska. Razvijena jednostavna mobilna aplikacija te mogućnost kupovine karata preko nje samo putovanje čine još jednostavnijim i ugodnijim.