FASCINANTNI PRIZORI UAE IZ ZRAKA KOJE MORATE VIDJETI


Tradicionalna želja za putovanjem krajem godine mogla biti još veća kada otkrijete spektakularan pogled na najvišu građevinu svijeta i brojne ljepote istoka Arapskog poluotoka

Fotografije: Copyright_ © 2021 NGC NETWORK INTERNATIONAL, LLC / All Rights Reserved

Nadaleko poznati po svojim rekordno visokim neboderima, mega hotelima i velikim otočkim odmaralištima, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju i nevjerojatno raznolik krajolik te brojne prirodne ljepote. Zahvaljujući National Geographicu, točnije njegovom serijalu ‘Iz zraka’, donosimo zadivljujuće vizuale iz ove fascinantne zemlje poznate po brojnim tehnološkim postignućima.

No potreban je i mali oprez jer: tradicionalna želja za putovanjem krajem godine prisutna kod mnogih od nas, sada bi mogla biti još veća kada otkrijete spektakularan pogled na najvišu građevinu svijeta i brojne ljepote istoka Arapskog poluotoka.

(National Geographic)

Popularni Dubai i Abu Dhabi, tzv. Manhattan Bliskog Istoka, kao i mogućnost divljenja najvišoj građevini svijeta – Burj Khalifi čija visina doseže 828 metara rijetko će koga ostaviti ravnodušnim.

Daleko od čeličnih nebodera pozicionirane su pješčane dine i bujne oaze, ali i planinski lanac Jebel Jais na granici s Omanom. Tu je i nepregledna pustinja Rub-al-Khali koja prekriva najveći dio teritorija, a gdje temperatura redovito prelazi 50 Celzijevih stupnjeva te zbog koje je zrak neprestano ispunjen najfinijom prašinom.

(National Geographic)

Ova izuzetno zanimljiva zemlja sastavljena od ukupno sedam emirata na istoku Аrapskog poluotoka u Jugozapadnoj Aziji, okružena perzijskim i omanskim zaljevima, privlači pažnju brojnih turista, ali i bogataša željnih luksuza i raskoši. Kao zemlja prebogata naftom za mnoge je idealan spoj tradicionalnih vrijednosti i fascinantnih modernih zdanja, a posebno uzbudljivo izgleda kada se pogleda iz zraka.

Naime, nakon izuzetno gledane emisije ”Europa iz zraka” gdje je u trećoj sezoni prikazana i Hrvatska, National Geographic donosi novu i jednako uzbudljivu epizodu: 44-minutni dokumentarac ”Ujedinjeni Arapski Emirati iz zraka”.

Narator epizode je višestruko nagrađivani glumac Jeremy Irons pa bez obzira jeste li već bili u Dubaiju ili ga samo imate želju posjetiti: ne propustite emisiju ”Ujedinjeni Arapski Emirati iz zraka” već u petak, 3. prosinca u 22:00 h na National Geographic-u.