Eurowings najavljuje čak 10 linija prema Hrvatskoj


Eurowings, niskotarifni avioprijevoznik iz Lufthansa grupacije, u svibnju će obnoviti promet prema više hrvatskih zračnih luka te ukupno imati čak 10 redovnih linija prema četiri hrvatske zračne luke piše croatianaviation

Poznati njemački niskotarifni avioprijevoznik, Eurowings, u svibnju će imati čak 10 međunarodnih linija prema četiri hrvatske zračne luke – Zagrebu, Rijeci, Zadru i Splitu.

Ova kompanija trenutno prometuje na tri međunarodne linije prema Hrvatskoj (jedna prema Zagrebu i dvije prema Splitu), a u svibnju će obnoviti promet na njih još sedam.

Zagreb će i dalje biti povezan sa Kölnom tri puta tjedno (srijedom, petkom i nedjeljom), a od 20. svibnja će se obnoviti promet na liniji između Stuttgarta i Zagreba s dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.

Kako smo spomenuli, Eurowings trenutno prometuje na dvije linije prema Splitu, a u svibnju će ih imati ukupno pet.  Linije iz Dusseldorfa i Stuttgarta prema Splitu trenutno prometuju jednom tjedno, a na obje linije uvodi se i drugi let tjedno (uz subotu, dodatni let utorkom).

Eurowings će početkom svibnja uvesti linije iz Kölna, Dortmunda i Hamburga prema Splitu, a sve će linije biti u prometu jednom tjedno, subotom.

Zadarska i riječka zračna luka u svibnju će dočekati prve zrakoplove ove aviokompanije u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Linija Dusseldorf – Rijeka – Dusseldorf započeti će s prometovanjem na samom kraju mjeseca (29. svibnja), jednom tjedno, subotom, dok će prema Zadru Eurowings obnoviti promet na dvije linije.

Linija Stuttgart – Zadar – Stuttgart prometovat će od 23. svibnja, jednom tjedno, nedjeljom, dok će linija Köln – Zadar – Köln prometovati od 22 svibnja, također jednom tjedno, subotom.

Eurowings će tako u svibnju obaviti gotovo 100 rotacija na 10 međunarodnih linija prema i iz četiri hrvatske zračne luke, pri čemu će najveći broj sjedala biti ponuđen upravo prema Zagrebu i Splitu. U lipnju možemo očekivati veći broj tjednih operacija na navedenim linijama, kao i uvođenje dodatnih te obnavljanje prometa ovog prijevoznika prema pulskoj zračnoj luci. Podsjećamo, linija prema Osijeku nije u prodaji za ovu godinu.

Na svim linijama prema Hrvatskoj u svibnju su najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji.