Emirates slavi Međunarodni dan žena


Žene čine preko 40 posto zaposlenika aviokompanije koja Dan žena obilježava cijelog ožujka prikazivanjem najpoznatijih filmova redateljica iz cijelog svijeta

U nedjelju se obilježava Međunarodni dan žena, a Emirates, najveća svjetska međunarodna aviokompanija, pridružuje se proslavi uvrštavanjem više od 120 filmova svjetskih redateljica na listu koja će putnicima biti dostupna u nagrađivanom sustavu za zabavu na letu tijekom čitavog ožujka. Dan žena uvijek je idealna prilika za prisjećanje na višegodišnji uporan i predani rad na jednakosti. Prvi dan žena proslavljen je 28. veljače 1909. godine u SAD-u, međutim godinu dana kasnije u Europi, poprimio je međunarodni karakter i s vremenom se počeo slaviti 8. ožujka, a UN ga je službeno počeo obilježavati 1975. godine.

U povodu Međunarodnog dana žena, Emiratesovi putnici mogu uživati ​​u filmovima svjetske klase koje su režirale talentirane redateljice, poput popularnih holivudskih blockbustera Charliejevi anđeli (Elizabeth Banks) i Mamma Mia! (Phyllida Lloyd) te dobitnika prestižne nagrade Oscar, Narednik James (Kathryn Bigelow) i Izgubljeni u prijevodu (Sofia Coppola). Među ponuđenim filmovima mogu se naći i generacijski favoriti poput Baš kao Beckham (Gurinder Chadha) i Coco prije Chanel (Anne Fontaine) koji prikazuju snažne i talentirane protagonistice.

Emirates nudi jednu od najopsežnijih i najsuvremenijih usluga na letu, nagrađivani sustav zabave ice koji nudi više od 4.500 kanala zabave na zahtjev, uključujući filmove, glazbu i televizijske programe iz cijelog svijeta. Uz to, dostupan je raznolik sadržaj poput specijaliziranih kanala Emirates Food and Wine channels, stručnih tečajeva LinkedIn Learning koji pokrivaju teme Leadership, General Management i Marketing, kao i tečajeva jezika uTalk koji nude lekcije za korisnike koji žele svladati novi jezik. Putnici također mogu kreirati vlastite liste glazbe, filmova i emisija putem aplikacije Emirates app prije leta i sinkronizirati ih sa svojim sjedalima.

Uz posebnu pozornost koju je Emirates posvetio svjetskim redateljicama, nikako ne valja zanemariti žene koje čine više od 40 posto zaposlenika te aviokompanije, a većina ih radi kao kabinsko osoblje. Emiratesove pilotkinje pripadnice su više od 30 različitih nacionalnosti dobnog raspona od 23 do 62 godine. Žene iz više od 160 nacionalnosti, uključujući preko 1.100 žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zaposlene su na raznovrsnim operativnim pozicijama koje uključuju inženjerstvo, održavanje zrakoplova, rad s teretom i catering, ali i na raznim korporativnim pozicijama diljem Grupacije.

„Od samog početka rada, Emiratesov uspjeh u velikoj je mjeri povezan s predanim radom talentiranih djelatnica na različitim funkcijama. U povodu Međunarodnog dana žena slavimo njihova dostignuća ne samo u Emiratesu, već i u globalnoj zrakoplovnoj industriji. Ponosni smo što su naše multinacionalne zaposlenice posrednice u povezivanju svijeta te služe kao uzor koji potiče žene i djevojke da se odluče za karijeru u zrakoplovstvu”, poručuje Abdulaziz Al Ali, izvršni potpredsjednik odjela za ljudske resurse Grupacije Emirates.