Emirates – Novi privatni apartmani na letovima za Maldive


Emirates, najveći svjetski međunarodni zrakoplovni prijevoznik, najavio je uvođenje najnovijeg zrakoplova tipa Boeing 777-300 ER opremljenog apartmanima u prvoj klasi na relaciji Dubai – Malé od 1. lipnja 2019. godine. Glavni grad Maldiva tako će postati prvo odredište u regiji Južne Azije koje će imati redovne letove spomenutim novim tipom zrakoplova.

 

Putnici koji će putovati do idiličnog arhipelaga i iz njega Emiratesovim letovima EK658 i EK659, jednim od tri izravna dnevna leta koji povezuju Malé s Emiratesovim čvorištem u Dubaiju, imat će priliku boraviti u potpuno zatvorenim privatnim apartmanima u prvoj klasi nadahnutima luksuznim brendom Mercedes-Benz.

„Maldivi su sve popularnija Emiratesova destinacija za brojne putnike na bračnim putovanjima, ali i za obitelji iz cijelog svijeta. Predstavljanje novog zrakoplova tipa Boeing 777 s najmodernijim apartmanima u prvoj klasi na ovoj relaciji potvrđuje našu dugogodišnju predanost Maléu kao destinaciji. Također govori u prilog kontinuiranim nastojanjima da našim putnicima pružimo nezaboravno iskustvo demonstrirajući naš slogan ‘Fly better‘“, izjavio je Ahmed Khoory, potpredsjednik Emiratesa za regije Zapadna Azija i Indijski ocean.

Putnici će zrakoplovom tipa Boeing 777 polijetati iz Dubaija u 4:20 sati te slijetati u Malé u 9:30 sati. Povratni let kretat će iz Maléa u 11:00 sati te stizati u Dubai u 14:00 sati.

Najnoviji Emiratesovi zrakoplovi tipa Boeing 777 predstavljaju ergonomski dizajnirana sjedala i najnoviju verziju sustava za zabavu na letu ice koji je dostupan u kabinama svih klasa. Dizajnirani s naglaskom na iznimnu udobnost i neometanu privatnost, Emiratesovi privatni apartmani u prvoj klasi potpuno su zatvoreni te imaju klizna vrata koja se potežu prema stropu kabine i prvi su takvi u industriji. Nudeći do 40 četvornih metara odvojenog prostora, ovi prostrani i potpuno zatvoreni privatni apartmani raspoređeni su u konfiguraciji 1-1-1 te je u zrakoplovu dostupno ukupno šest apartmana.

Luksuzni apartmani opremljeni su sjedalima koja se mogu u potpunosti razvući te postaviti u poziciju „nulte gravitacije” koja je inspirirana NASA-om. Uz to, putnicima je, između ostalog, dostupno individualizirano osvjetljenje i temperaturne postavke koje se mogu prilagoditi jednim dodirom gumba. Kabine koje su smještene u srednjem prolazu opremljene su novim virtualnim prozorima koji uživo prenose pogled koji snimaju vanjske kamere.

Sjedala u poslovnoj klasi inspirirana su interijerom modernih sportskih automobila, a u kabinama su osigurani prostori između sjedala koji pružaju privatnost te prostor za odlaganje cipela, oslonac za noge i osobni mini-bar. Sjedala u ekonomskoj klasi opremljena su kožnim fleksibilnim naslonima za glavu s bočnim panelima koji se mogu vertikalno podesiti za optimalnu potporu.

Emirates trenutno leti najnovijim tipom zrakoplova Boeing 777-300ER opremljenim apartmanima u prvoj klasi prema Bruxellesu, Ženevi, Beču, Tokiju (Haneda), Londonu (Stansted) i Rijadu te je aviokompanija najavila uvođenje tog tipa zrakoplova na letovima prema Kuvajtu od 1. lipnja 2019. godine.

Emirates je najveći svjetski operater flote zrakoplova tipa Boeing 777 te broji više od 160 modernih i širokotrupnih zrakoplova koji iz čvorišta u Dubaiju lete prema odredištima diljem šest kontinenata, a među kojima je i Zagreb.