Emirates još jednom odgodio početak letova iz Zagreba


Emirates je u svom posljednjem priopćenju dodatno odgodio početak prometovanja na liniji Dubai – Zagreb

Kompanija je prvo liniju odgodila na srpanj, zatim za kolovoz, a posljednja novost je rujan. Emirates trenutno u prodaji nudi polaske na liniji Dubai – Zagreb od 01. rujna ove godine, četiri puta tjedno; ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa Boeing 777-300ER koji u floti ovog avioprijevoznika ima nekoliko različitih konfiguracija, pa ovisno o registraciji zrakoplova mogu prevesti između 354 i 442 putnika!

S obzirom na to da je Emirates zagrebačku liniju ranije pretvorio u sezonalnu, te da u zimskom redu letenja na liniji prometuje partnerski FlyDubai, šansa da se Emirates ovog ljeta vrati u Zagreb je minimalna. Liniju bi, prema planu, od kraja listopada trebao preuzeti već spomenuti FlyDubai.

Qatar Airways, konkurent Emiratesu još uvijek u prodaji ima 3 tjedna leta od početka srpnja prema Zagrebu, no i kod ovog su avioprijevoznika moguće izmjene u iduća dva tjedna.

Najveći zrakoplov (i po tehničkim specifikacijama ali i po broju sjedala u putničkoj kabini) u Zagrebu bio je Emiratesov, dok su još sa zrakoplovima velikog doleta i kapaciteta prema glavnom hrvatskom gradu letjeli Air Canada Rouge i Korean Air, koji su svoje letove u potpunosti otkazali za ovo ljeto. Air Transat još uvijek u prodaji ima liniju između Toronta i Zagreba, 3 puta tjedno od početka srpnja.

Izvor: croatianaviation