Emirates i flydubai reaktivirali uspješno partnerstvo


Emirates i flydubai objavili su da njihovi putnici ponovno imaju na raspolaganju pristup proširenoj mreži destinacija diljem svijeta uz bezbrižno i sigurno presjedanje u Dubaiju.

Slijedom ponovnih uvođenja putničkih letova prema svjetskim odredištima, te dvije aviokompanije sa sjedištem u Dubaiju ponovno su aktivirale svoje uspješno strateško partnerstvo kako bi putnicima omogućile bolju povezanost, jednostavnost i fleksibilnost putovanja. Emiratesovi korisnici tako sad mogu putovati na više od 30 odredišta aviokompanije flydubai dok putnici flydubaija mogu odabrati preko 70 odredišta unutar Emiratesove mreže. Neka su od omiljenih odredišta aviokompanije flydubai koje biraju Emiratesovi putnici Beograd, Bukurešt, Kijev, Sofija i Zanzibar.

Adnan Kazim, glavni komercijalni direktor Emiratesa, rekao je: „Sretni smo što možemo objaviti da su našim putnicima ponovno na raspolaganju prednosti komplementarnih snaga Emiratesa i flydubaija te pristup unaprijeđenoj mreži destinacija, s jednom zrakoplovnom kartom te zajedničkim programom vjernosti. Na taj će način uživati u sigurnom i bezbrižnom presjedanju u Dubaiju pri čemu će njihova prtljaga već biti predana za prijevoz do konačnog odredišta. Partnerstvo su od osnivanja 2017. godine do danas obilježili brojni uspjesi, a tijekom narednih mjeseci Emirates i flydubai zajedno će raditi na tome da putnicima omoguće putovanje na još više destinacija diljem svijeta.“

Hamad Obaidalla, glavni komercijalni direktor flydubaia, rekao je: „Uvjereni smo da će potražnja za putovanjima i dalje rasti s povećanjem broja zemalja koje postupno počinju ukidati ograničenja u međunarodnim putovanjima. Od lipnja smo ponovno pokrenuli letove na 32 destinacije u mreži i očekujemo da će taj broj neprestano rasti tijekom sljedećih mjeseci. Dubai je uspostavio čvrste zdravstvene i sigurnosne protokole koji su potaknuli putnike na putovanja iz poslovnih, ali i privatnih razloga poput zabave ili susreta sa svojim voljenima. Ostajemo agilni u svojem pristupu kako bismo maksimizirali korištenje naše flote, podržavajući pritom vladin trud oko uspostave repatrijacijskih letova, kao i povećali poslovanje u teretnom prometu. Naše partnerstvo s Emiratesom u nadolazećoj će fazi oporavka omogućiti učinkovitiji protok putnika i tereta kroz našu kombiniranu mrežu.“

Iskustva putovanja koja će ponuditi Emirates i flydubai bit će u skladu s filozofijama svakog od tih brendova, a pritom će im glavni prioritet biti zdravlje i sigurnost putnika i zaposlenika na tlu i u zraku. Obje aviokompanije implementirale su opsežne sigurnosne mjere za borbu protiv Covida-19 u svakoj fazi putovanja, uključujući pojačano čišćenje svih dodirnih površina i ugradnju naprednih filtera HEPA u kabinama zrakoplova koji učinkovito uklanjaju prašinu, alergene i mikrobe iz zraka. Putnici koji presjedaju u Dubaiju prolaze proces termalnog skeniranja u prostoru zračne luke, šalteri u zračnoj luci u Dubaiju opremljeni su zaštitnim antimikrobnim pregradama, a osoblje zračne luke odjeveno je u osobnu zaštitnu opremu (Personal Protective Equipment – PPE) te je na raspolaganju za pružanje dodatne pomoći. Nekoliko letova flydubaija prema odredištima u Africi, Srednjoj Aziji i Europi prometuje s terminala 3 međunarodne zračne luke Dubai omogućavajući brzu povezanost putnicima koji lete Emiratesom prema i iz Dubaija. PCR-testovi na koronavirus obvezni su za sve ulazne i tranzitne putnike u Dubaiju što putnicima Emiratesa i flydubaija dodatno jamči sigurno iskustvo prolaska kroz zračnu luku. Pri ukrcaju na Emiratesov let putnici će dobiti i besplatan higijenski set koji sadrži maske, rukavice, sredstvo za dezinfekciju ruku i antibakterijske maramice. Na poveznicama se nalazi više informacija o sigurnosnim mjerama koje provode Emirates i flydubai.

Putnici koji rezerviraju kartu putem Emiratesa mogu bezbrižno letjeti jer im kompanija pruža besplatno pokrivanje medicinskih troškova u slučaju da im se tijekom putovanja dijagnosticira bolest Covid-19. Ista je pogodnost namijenjena i putnicima na letovima flydubaija rezerviranima preko Emiratesovog sustava. Više detalja dostupno je ovdje.

Partnerstvo Emiratesa i flydubaija prvi je put stupilo na snagu krajem 2017. godine te je razveselilo putnike većom povezanošću i većim izborom uz jednostavnije presjedanje u Dubaiju. Te je pogodnosti u prve dvije godine partnerstva iskoristilo preko 5 milijuna korisnika. U kolovozu 2018. godine flydubai je usvojio Emirates Skywards kao svoj program lojalnosti omogućavajući putnicima lakše i brže prikupljanje nagradnih milja koje im donose dodatne pogodnosti.