Emirates i Flydubai najavili prve rute na kojima će koristiti codesharing


U povodu početka najavljivanog partnerstva, Emirates i Flydubai objavili su danas da će Emirates proširiti svoju mrežu na 29 destinacija na tri kontinenta na koje leti Flydubai.

Nova partnerska mreža, kroz svoje dijeljenje oznaka letova (eng. codesharing) omogućit će veću učestalost i olakšati pristup mnogim svjetskim destinacijama, uz prednost povezivanja prtljage s krajnjim odredištem. Putnici će ove letove moći rezervirati od 3. listopada na internetskoj stranici Emirates.com, preko kontakt centra ili putničkih agencija, dok će vezani letovi početi s prometovanjem 29. listopada 2017. godine.

Njegova Ekscelencija Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, predsjednik i glavni izvršni direktor Emirates grupe i predsjednik kompanije Flydubai, izjavio je: „Ovo je uzbudljiv prvi korak u otkrivanju prednosti partnerstva za putnike koji će imati priliku uživati u jedinstvenim prednostima koje svaka zrakoplovna kompanija nudi, kao i u većem izboru te fleksibilnosti prilikom povezivanja putem Dubaija. Ovo je samo početak, a s obzirom da  proširujemo partnersku mrežu u narednim mjesecima, otvorit ćemo našim putnicima još više mogućnosti za istraživanje svijeta.“

Tijekom putovanja, korisnici aviokompanija Emirates i flydubai isprobat će proizvode i usluge oba prijevoznika koje odražavaju njihove jedinstvene karakteristike. Kad se letovi rezerviraju zajedno, kao dio programa codesharinga, putnici Emiratesa i u poslovnoj i ekonomskoj klasi dobit će besplatne obroke i besplatnu količinu prtljage prema Emiratesovom sustavu i na letovima flydubaija.

Povezivanje u čvorištu u Dubaiju nudi ugodno iskustvo mijenjanja leta, a zbog novog partnerstva smanjuje se i minimalno trajanje čekanja veze (MCT) između Emiratesovog sjedišta na terminalu 3 i flydubaija na terminalu 2 od 120 minuta.

Današnja najava početna je faza opsežnog partnerstva koji će se, u budućim fazama, nastaviti kroz stvaranje dodatnih gradskih veza kako će se sporazum o codesharingu proširivati, a mreže obaju zrakoplovnih prijevoznika optimizirati.

Dodatne pogodnosti za korisnike koji često putuju

U ovoj prvoj fazi partnerstva, članovi Emirates Skywardsa mogu zaraditi milje Skywards i Skywards Tier na codeshared letovima prema postojećem programu nagradnih milja Skywards.

Uz osnovnu besplatnu težinu prtljage prema Emiratesovom sustavu, članovi Skywards Premiuma također mogu bez nadoplate predati dodatnu prtljage težine do 20 kg (platinum članovi), 16 kg (zlatni članovi) i 12 kg (srebrni članovi) na codeshare letovima flydubaija.

Srebrni, zlatni i platinum članovi Skywardsa koji putuju na codeshare letovima mogu se za let prijaviti na flydubaijevim šalterima za Business Check-in i dobiti prioritetne oznake.

Dodatne pogodnosti za članove programa lojalnosti svakog prijevoznika bit će objavljeni uskoro.  

Destinacije na kojima Emirates i flydubai dijele oznake letova

Grad Država
Asmara Eritreja
Beograd Srbija
Kijev Ukrajina
Juba Južni Sudan
Krasnodar Rusija
Samara Rusija
Kazanj Rusija
Mineralnije Vodi Rusija
Odesa Ukrajina
Prag Češka
Rostov na Donu Rusija
Sarajevo Bosna i Hercegovina
Skopje Republika Makedonija
Sofija Bugarska
Tbilisi Gruzija
Kuvajt Kuvajt
Baku Azerbajdžan
Lucknow Indija
Ahvaz Iran
Bandar Abas Iran
Isfahan Iran
Lar Iran
Širaz Iran
Najaf Irak
Biškek Kirgistan
Muskat Oman
Salalah Oman
Ekaterinburg Rusija
Bukurešt Rumunjska