Emirates dodatno otkazao početak linije prema Zagrebu


Emirates, zračni prijevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodatno je otkazao početak prometovanja na linijiZagreb – Dubai.

Iako je ova linija trebala krenuti prometovati s prvim danom ljetnog reda letenja, to se zbog pandemije COVID-19 nije dogodilo.

Kompanija je nakon toga više puta prolongirala početak prometovanja na ovoj liniji, a posljednja je informacija bila da će ova poznata kompanija ponovno doći u glavni grad Hrvatske od 01. srpnja ove godine.

Emirates inače leti na liniji Dubai – Zagreb svakodnevno, no zbog smanjene potražnje letovi su sada odgođeni do 01. kolovoza, kada bi linija trebala krenuti prometovati sa svega četiri tjedna leta (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom). Na liniji su najavljeni zrakoplovi B777-300ER kapaciteta 354 sjedala.

S obzirom na to da se radi o jedinoj sezonalnoj liniji Emiratesa u cijeloj mreži destinacija, postoji velika vjerojatnost da se ova aviokompanija u Zagreb neće vratiti ove sezone.

Mi ćemo svakako nastaviti pratiti promjene koje kompanija radi na svojoj jedinoj liniji prema Hrvatskoj i o tome vas na vrijeme obavijestiti.

Izvor: croatianaviation