Emirates će prvi imati ‘digitalnu putovnicu’ – IATA Travel Pass


Emirates se udružio s Međunarodnim udruženjem zračnog prometa (IATA) kako bi postao jedna od prvih zrakoplovnih kompanija na svijetu koja je testirala IATA Travel Pass – mobilnu aplikaciju koja putnicima pomaže da lako i sigurno putuju u skladu sa svim vladinim zahtjevima za COVID-19 informacijama o testiranju ili cjepivu

“IATA Travel Pass” putnicima Emiratesa omogućuje ‘digitalnu putovnicu’ kako bi se potvrdilo da je putnik prije putovanja testiran ili cijepljen. Nova aplikacija također će putnicima omogućiti digitalno i neprimjetno upravljanje cjelokupnom putničkom dokumentacijom tijekom putovanja.

Prije potpunog uvođenja, Emirates će u Dubaiju provesti fazu 1 za provjeru valjanosti COVID-19 PCR testova prije polaska. U ovoj početnoj fazi, koja bi trebala započeti u travnju, putnici Emiratesa koji putuju iz Dubaija moći će podijeliti svoj test COVID-19 izravno s zrakoplovnom kompanijom čak i prije nego što dođu do zračne luke putem aplikacije, koja će zatim automatski popuniti detalje na sustav prijave.
 
Unutar aplikacije integrirani registar putnih zahtjeva omogućit će putnicima i pronalaženje točnih podataka o zahtjevima za putovanje i ulazak na sve destinacije, bez obzira odakle putuju. Također će sadržavati registar centara za testiranje i cijepljenja.
 
Platforma će također omogućiti ovlaštenim laboratorijima i ispitnim centrima da putnicima sigurno šalju rezultate ispitivanja ili potvrde o cijepljenju. Globalni registar, kojim upravlja IATA, upravljat će i omogućiti siguran protok potrebnih informacija i pružiti neometano putničko iskustvo.