DANI OKUSA Isprobajte delicije varaždinskog kraja, ove godine u čak 14 restorana


Ovaj petak počinju već treći Dani okusa varaždinskog kraja, ambiciozan projekt u kojem se mogu isprobati tradicionalni proizvodi u nekima od najboljih ugostiteljskih objekata, koji iz godine u godinu privlači sve više zainteresiranih za delicije Varaždinske županije.

Projekt se provodi treću godinu zaredom, a cilj mu je povezati lokalne proizvođače i ugostitelje te prezentirati varaždinske ‘okuse’ što većem broju zainteresiranih turista, ali i domaćih ‘gurmana’.

U vremenu od 13. travnja do 01. svibnja održati će se treći po redu Dani okusa varaždinskoga kraja, a  ove godine obuhvaćaju 14 ugostiteljskih objekata – nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja.

Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da po promotivnoj cjeni uživaju u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.

Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama – poručuju organizatori iz TZ Varaždinske županije.

U Danima okusa sudjeluje 14 restorana: Restoran August, Restoran PalatinRestoran i zalogajnica ŠanjekHotel VaraždinRestoran VerglecRestoran Garestin i Restoran Bedem iz Varaždina, Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, Hotel La Gus i Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, Restoran Minerva i Đurina hiža iz Varaždinskih Toplica, Hotel Trakošćan.

Poseban naglasak ove godine bit će stavljen na bućino ulje, buću i proizvode od buće ili bućinog ulja, jednog od najznačajnijih brandova varaždinskog kraja.

Ljudi su u Varaždinskom kraju oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.

– I ne žurite pri tom…Predajte se vremenu i doživljaju…Osjetite u svakom zalogaju kolika je ljubav, a kako kaže ona narodna ‘Ljubav ide kroz želudac’, utkana u pripremu jela koje blagujete….Dobar vam tek ! – pozivaju organizatori.

Cjelokupnu ponudu menija po objektima možete preuzeti ovdje.