Danas počinje Špancirfest


Kraljevska zona Špancirfesta – još bogatije izdanje mjesta susreta zabave, gastronomije, glazbe, plesa i druženja pod zidinama Starog grada

Kraljevska zona Špancirfesta, nezaobilazno mjesto susreta zabave, gastronomije, glazbe, plesa i druženja, u svom drugom izdanju donosi još više mirisa, još više okusa, još više dobre atmosfere i vrhunske zabave na čak 93 različita događanja u 10 dana!

Program i ponuda Kraljevske zone smještene u perivoju varaždinskog Staroga grada, između njegovih zidina te zapadnog i južnog bedema, bit će otvorena svih deset festivalskih dana, od 10 sati ujutro do 2 sata u noći, a u petak i subotu do 4 sata.

KLOPA & CUGA
Za okrijepu i istraživanje novih okusa tu će biti maštovita street food ponuda poznatih restorana poput Plavog škarnicla, Kluba ljubitelja janjetine, Green Pointa, Arepe, Tutača i mnogih drugih, vina iz svih hrvatskih regija pod nazivom food&fun&wine te čak 15 vrsti piva u Carlsberg pivnici.

Craft zona donosi popularne barbere, koji će se pobrinuti za dobar izgled špancirera, a novost je restauracija motora i bicikala te adrenalinski park.

KONCERTI
Glazbena pozornica na Kraljevskoj zoni Špancirfesta donosi svakodnevni bogati i raznoliki koncertni program. Posebno se ističu nastupi Mostar Sevdah Reuniona (subota, 19. kolovoza)Vatre (ponedjeljak, 21. kolovoza), jednog od najboljih romskih brass bendova –  Bojan Krstić Orkestra (srijeda, 23. kolovoza) i legendarnih Kojota (četvrtak, 24. kolovoza). 
Također, tu su i svirke ponajboljih tribute bandova, afterwork popodnevne svirke, a s posebnom pažnjom je sastavljen i desetodnevni program nastupa bendova varaždinske scene.
 
ŠPANCIRFEST CLUB
Sa zalaskom sunca, svoja će vrata otvoriti Špancirfest Club s programom sastavljenim od poznatih svjetskih DJ imena kao što su The Shapeshifters (subota, 26. kolovoza) i Gramophonedziea (petak, 25. kolovoza), nakon kojih, istu večer, pult preuzima uspješna domaća house senzacija PEZNT
 
Malo je festivala koji se mogu podičiti raznolikošću i kreativnošću Špancirfesta, a to potvrđuje i ovogodišnji koncertni niz, koji će se odvijati na čak četiri pozornice, razmještene kroz cijelu povijesnu jezgru Varaždina. Glazbeni program Špancirfesta dolazi kao kruna svakog festivalskog dana. I osmišljen je tako da zadovolji široku lepezu ukusa tisuća posjetitelja Špancirfesta, koji se žele zabaviti, plesati, pjevati ili samo uživati.

Iako je u predivnoj gradskoj jezgri Varaždina teško pronaći lokaciju, koja kao kulisa ne oduzima dah, ipak posebno mjesto zauzimaju pozornice na dva varaždinska trga –  na Korzu (Trg kralja Tomislava) i popularnom Stančiću (Trg Miljenka Stančića), nenametljivo smještene u srce pješačke zone. Glazbeni program na ta dva trga, prema mnogima među najljepšima u Hrvatskoj, raznolik je baš kao i sam Špancirfest i, što je jednako važno, potpuno je besplatan.

 
KORZO (Trg kralja Tomislava)

18.08. petak –  Nola
19.08. subota – Drvored
20.08. nedjelja – Soul Sisters
21.08. ponedjeljak – Natali Dizdar
22.08. utorak – Mislim naglas / Chicago from city of rock and baroque
23.08. srijeda – B & The Bops
24.08. četvrtak – Zsa Zsa i Saša Maček
25.08. petak – Cat Paws
26.08. subota – Songkillers
27.08. nedjelja – Scifidelity Orchestra / Irma Dragičević 
 
STANČIĆ (Trg Miljenka Stančića)

18.08. petak –  Marko Louis
19.08. subota – Nipplepeople
20.08. nedjelja – Gretta
21.08. ponedjeljak – DJ Pintha
22.08. utorak – DJ E-Base
23.08. srijeda – DJ Pintha
24.08. četvrtak – DJ E-Base
25.08. petak – Nikola Marjanović
26.08. subota – Jakša Jores & DJ Kresh
27.08. nedjelja – Mangroove