Croatia Airlines ponovno uvodi liniju Zagreb – Kopenhagen


Hrvatski nacionalni avioprijevoznik danas je pustio u prodaju karte na još jednoj liniji koja je bila obustavljena zbog pandemije COVID-19

Od ponedjeljka, 01. lipnja, Croatia Airlines ponovno će letjeti na liniji Zagreb – Kopenhagen – Zagreb zrakoplovom DashQ400 kapaciteta 76 putnika.

Linija će od navedenog datuma biti u prometu 5 puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom, srijedom, subotom i nedjeljom), dok su od 08. lipnja u prodaji svakodnevni letovi između ova dva grada.

Polazak iz Zagreba predviđen je za 08:10 sati, sa dolaskom u Kopenhagen u 10:35 sati. Povratak iz Kopenhagena planiran je za 11:20, a dolazak u Zagreb u 13:40 sati.

Nacionalni prijevoznik tako će, uz jedan dnevni let prema Amsterdamu i dva prema Frankfurtu, u svoju mrežu destinacija iz Zagreba dodati i glavni grad Danske. Tijekom lipnja očekuje se nastavak prometovanja i na ostalim linijama prema europskim odredištima.

Croatia Airlines obavila prvu rotaciju prema Amsterdamu

Croatia Airlines je jučer, 25. svibnja, obavila je prvu rotaciju na liniji Zagreb – Amsterdam – Zagreb nakon duge pauze uzrokovane pandemijom COVID-19.

Iako je bilo planirano da će na liniji u početku biti zrakoplovi manjeg kapaciteta (76 sjedala), Croatia Airlines danas je rotaciju odradila zrakoplovom tipa A319 (reg. oznake 9A-CTH) kapaciteta 144 sjedala.

Zrakoplov je iz Zagreba poletio u 08:40 sati ujutro prema glavnom gradu Nizozemske sa 78 putnika. Povratni let iz Amsterdama kasnio je u dolasku u Zagreb svega 12 minuta, no zanimljivo je da je prvog dana ponovne uspostave ove linije na letu bilo čak 124 putnika (load factor popunjenosti kabine čak 86%).

Nakon 1 sat i 20 minuta leta kroz zračni prostor Nizozemske, Njemačke, Austrije i Slovenije, zrakoplov je sletio u Zračnu luku Zagreb i odradit će popodnevni let prema Frankfurtu, također prvi nakon dulje stanke.

Prateći najave aviokompanija u regiji i općenito u Europi, uskoro možemo očekivati normalizaciju zračnog prometa, no svakako ne u obujmu u kojem je on postojao prije izbijanja pandemije.

Izvor: croatianaviation.com