Condé Nast Traveler svrstao je hotel Esplanade među 10 najboljih hotela srednje Europe


U okviru najiščekivanije godišnje nagrade – Reader’s Choice Awards 2022 – čitatelji iz cijelog svijeta ocijenili su iskustva s putovanja koja su im se najviše svidjela

 

Zagrebački hotel Esplanade našao se na prestižnom popisu Reader’s Choice Awards 2022 poznatog časopisa Condé Nast Traveler i prema glasovima čitatelja svrstan je u kategoriju 20 najboljih hotela srednje Europe, zauzevši visoko osmo mjesto kao jedini hotel iz Hrvatske i regije, a iza sebe je ostavio i kultni Hotel Sacher iz Beča, čime je još jednom potvrdio prestiž i luksuz na svjetskoj razini.

Naime, čitatelji Condé Nast Travelera, najutjecajnijeg časopisa za putovanja i životni stil na svijetu, svake godine ocjenjuju najbolje destinacije, otoke, zračne prijevoznike, kruzere, odmarališta, spa destinacije i hotele koje su iskusili i doživjeli kao najbolje u svijetu.

Budući da ukupna ocjena dolazi upravo od zadovoljnih gostiju hotela, time je cijeli Esplanadin tim još više ponosan na ovo veliko priznanje. Ono je dokaz da su gosti prepoznali visoku kvalitetu i prvoklasnu uslugu koja je u rangu svjetskih luksuznih hotela. Za zagrebačku ljepoticu koja je simbol hotelijerstva već gotovo 100 godina ovo je veliko priznanje. Hotel Esplanade time je još jednom pokazao da je u samom vrhu, kao što je to učinio nebrojeno puta tijekom svoje povijesti.

Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade nije krio zadovoljstvo: „Reader’s Choice Awards još je jedna od mnogobrojnih nagrada koje je hotel Esplanade primio za svoj rad. Ona je ponajprije veliko priznanje našoj težnji za pružanjem vrhunske usluge gostima. Svi smo izrazito ponosni što su gosti prepoznali vrijednost, kvalitetu i bezvremenski šarm kojim hotel Esplanade već generacijama privlači goste. Spomenuta nagrada, kao i mnoge prethodne poput World Luxury Hotel Awards, Condé Nast Traveler Gold List, Expedia Insiders Select, World Travel Awards, Luxury Travel Guide Award, Trip Advisor Hall of Fame i mnoge druge dokazuju da je cijeli Esplanadin tim satkan u jednu cjelinu koja kontinuirano prati tradiciju, uvodeći pritom novitete i trendove u poslovanje koji osvajaju goste svih dobnih skupina.

Reader’s Choice Awards cijenjena je nagrada koja se odvija pod okriljem Condé Nast Travelera, a ove godine obilježava jubilarnih 35 godina postojanja. Tijekom svih ovih godina podigla je interes i zaslužila veliki značaj među strukom i gostima. Naime, u spomenutom razdoblju bilježi stvarna iskustva čitatelja koji su na svojim putovanjima doživjeli istinsko zadovoljstvo kvalitetom i razinom usluge te prepoznali vrhunsko hotelijerstvo koje se očituje trudom i zalaganjem osoblja i cijelog hotelskog tima. No, osim iskustava čitatelja o hotelima, postoje kategorije u kojima se ocjenjuju i zračni prijevoznici, krstarenja, otoci, smještaj koji jamči ponovni posjet, omiljeni gradovi i još mnogo toga. Ove godine zanimanje za putovanja veće je nego ikad prije, što dokazuje i gotovo 125 tisuća prijava u kojima su korisnici ocijenili svoje cjelokupno iskustvo putovanja.

Hotel Esplanade najpoznatiji je i najluksuzniji hotel u Zagrebu i regiji, a s godinama njegov šarm i elegancija te otmjenost koja ga krasi postaju sve veće. Osnovan je davne 1925. godine da bi privukao putnike tada popularnog Orient Expressa na relaciji Pariz – Istanbul. Svoju kvalitetu, koju duguje osoblju i cijelom timu, njeguje i danas kada se smatra elitnim odredištem i turističkom destinacijom grada Zagreba i cijele Hrvatske. Oduvijek sinonim za raskoš, mjesto je glavnih zagrebačkih okupljanja u kojem odsjedaju poznati gosti poput Josephine Baker, Leonida Brežnjeva, Charlesa Lindbergha i drugih. Nakon rekonstrukcije zadržao je svoj prepoznatljiv šarm art décoa, otvorio je vrata još ljepši i privlačniji, o čemu svjedoči i činjenica da ga se smatra zvijezdom među hotelima u cijeloj regiji i šire.

Foto: Arhiva Esplanade