Brzi test više neće biti uvjet za putovanja preko Amsterdama!


Od utorka, 16. ožujka, mijenjaju se pravila za ulazak i tranzit preko Nizozemske. Za putnike u tranzitu više neće biti obavezan “brzi” test na COVID-19.

Od utorka, 16. ožujka 2021., mijenjaju se dosadašnja ograničenja i pravila za putovanja u Nizozemsku prema kojima putnici u zračnom prijevozu, koji svoja putovanja završavaju u Nizozemskoj, prigodom registracije za let (check-in) trebaju predočiti negativan PCR test i to ne stariji od 72 sata, kao i antigenski, brzi test (rapid test) koji ne smije biti stariji od 24 sata. Do navedenog datuma na snazi je pravilo da brzi test ne smije biti stariji od 4 sata od planiranog polijetanja zrakoplova.

Transferni putnici, koji u Amsterdamu nastavljaju putovanje nekim od vezanih letova, trebaju imati negativan PCR test (ne stariji od 72 sata uoči putovanja), a antigenski test više im nije potreban.

Navedeni uvjeti od 16. ožujka ove godine vrijede za sve putnike koji putuju zrakoplovom iz Zagreba u Amsterdam, kao i za putnike iz drugih odredišta koji preko Zagreba lete u Amsterdam, stoji u priopćenju hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Podsjećamo, Croatia Airlines prometuje između Zagreba i Amsterdama 6 puta tjedno, dok KLM na istoj liniji prometuje svakodnevno, određenim danima i dva puta dnevno. Ostale hrvatske zračne luke trenutno nemaju direktnu vezu s glavnim gradom Nizozemske.

Izvor: croatianaviation