Booking.com predlaže 7 kulturnih iskustava za istraživanje Torina


Ovaj tjedan je u znaku europskog glazbenog eventa, a grad Torino je u središtu pozornosti kao ovogodišnji domaćin Izbora za Pjesmu Eurovizije.

No čak i bez tog eventa, ovaj elegantni talijanski grad smješten u regiji Pijemont u sjevernoj Italiji vrijedan je posjeta. Poznat po svojoj profinjenoj povijesnoj arhitekturi i baroknim zgradama, ovaj je grad savršeno odredište za 66% putnika iz Hrvatske koji žele putovati u neko odredište kako bi posjetili njegove povijesne znamenitosti te za dvije trećine putnika 67% iz Hrvatske koji pridaju važnost raznovrsnosti aktivnosti u odredištu.

U znak proslave najvećeg europskog glazbenog spektakla te kako bi istaknuo ovaj povijesni talijanski grad koji igra ulogu domaćina ove godine, Booking.com, službeni partner za putovanja Izbora za Pjesmu Eurovizije drugu godinu zaredom, dijeli sedam fantastičnih kulturnih iskustava koja se mogu pronaći u Torinu te savršene smještaje u njihovoj blizini. Od savršeno očuvanog privatnog apartmana ekscentričnog talijanskog arhitekta iz 20. st. do upoznavanja ulične umjetnosti tijekom obilaska četvrti ukrašenih muralima, postoji pregršt toga što možete otkriti tijekom posjeta ovom predivnom gradu.

Museo Casa Mollino

Ovaj očaravajući muzej bivša je rezidencija poznatog talijanskog arhitekta i umjetnika Carla Mollina. Ekscentrični Mollino redizajnirao ga je između 1960. i 1968. kao tajno utočište, no nikada nikome nije rekao za njega i zapravo nije ondje proveo ni jednu jedinu noć. Izvorno stanje u kakvom ga je ostavio Mollino vratili su mu 1999. godine otac i sin koji još uvijek vode ovo očaravajuće povijesno mjesto i nude inspirativne obilaske u pratnji vodiča. Boravite u modernom objektu Opera35 Suite & Studio, koji se nalazi u blizini muzeja, na svega 15 minuta hoda.

Palača Palazzo Madama

Palača Palazzo Madama nalazi se na trgu Piazza Castello, pored vrtova Giardini Reali di Torino, koji su ukrašeni fontanama i kipovima iz 18. stoljeća. Izgrađena je u 13. stoljeću i nalazi se na mjestu nekadašnjih rimskih vrata, ali se također može pohvaliti veličanstvenom baroknom fasadom i pokojim renesansnim arhitektonskim detaljem. Ova veličanstvena palača nazvana je po Mariji Savojskoj, koja je u njoj živjela u 17. stoljeću. No danas je to muzej na četiri kata s ogromnom zbirkom umjetničkih predmeta i relikvija koji datiraju iz doba od srednjeg vijeka do renesanse, kao i privremene suvremene izložbe. Nakon dana ispunjenog kulturom provedite noć u aparthotelu Piazza Castello Suite, objektu s visokim ocjenama smještenom odmah nasuprot palači Palazzo Madama.

Museo Nazionale del Cinema

Filmski muzej Museo Nazionale del Cinema nalazi se u sklopu građevine Mole Antonelliana, koja ima veliku neoklasičnu kupolu i toranj te koja je i sama značajna gradska znamenitost. Osmišljena je i izgrađena kao sinagoga 1889. godine, a sada sadrži očaravajući stalan postav s uređajima, rekvizitima, posterima i drugim suvenirima u kojima je zabilježena povijest kinematografije. Također je dostupno dizalo koje vodi do vrha kupole, iz koje se pruža prekrasan pogled na grad i planinski krajolik. Muzej je također domaćin Torinskog filmskog festivala, koji se održava svake godine u studenome i drugi je po veličini filmski festival u Italiji (nakon Venecijanskog filmskog festivala). Gosti mogu boraviti u stilski uređenom apartmanu Luxury Flat Riberi sotto la Mole, koji se nalazi u podnožju građevine Mole Antonelliana i ima balkone s pogledom na spomenik.

Kraljevska palača u Torinu

Kraljevska palača u Torinu iz 16. stoljeća jedna je od najimpresivnijih i najvažnijih rezidencija Savojske dinastije, koja je vladala Torinom do kraja 19. stoljeća. Smještena je u neposrednoj blizini trga Piazza Castello u samom centru grada, a 1946. godine prenamijenjena je u muzej te je posjetiteljima dozvoljeno razgledavanje njezine raskošne i fascinantne unutrašnjosti. Najbolji su dio freske, prostorija s prijestoljem, plesna dvorana iz 19. stoljeća i autoportret Leonarda da Vincija. Gosti mogu rezervirati obilazak Kraljevske palače u Torinu u pratnji vodiča kako bi istražili ovu palaču pod zaštitom UNESCO-a bez čekanja u redu za ulaz. Mogu boraviti u privatnom smještaju Nel cuore del Centro Storico, koji se nalazi na kratkoj pješačkoj udaljenosti od palače.

Egipatski muzej

Egipatski muzej u Torinu kontinuirano dobiva titulu jedne od najpopularnijih atrakcija u Italiji, što ga čini nezaobilaznim mjestom za svaki posjet Torinu. U njoj se nalazi druga najvažnija egipatska zbirka na svijetu koja se ne nalazi u Kairu, a ima tisuće neprocjenjivih artefakata raspodijeljenih na nekoliko katova. Katovi su povezani pokretnim stepenicama koje su osmišljene tako da podsjećaju na krstarenje Nilom dok pratite izložbu. Kako bi na najbolji mogući način iskoristili posjet muzeju i okolnim trgovima i spomenicima, gosti se mogu pridružiti obilasku grada i Egipatskog muzeja u pratnji vodiča. Boravite u objektu Alloggio Fronte Egizio, prekrasnom apartmanu koji je udaljen samo nekoliko minuta hoda od muzeja.

Ulična umjetnost u Torinu

Kako bi vidjeli suvremeniju stranu umjetničke ponude Torina, gosti mogu rezervirati pješački obilazak na temu ulične umjetnosti u pratnji vodiča, koji će vas provesti živahnim četvrtima koje krasi ulična umjetnost. Torino je dugo bio okupljalište uličnih umjetnika, s radovima poznatih međunarodnih umjetnika koji krase cijeli grad, a sada se ovdje održava nekoliko festivala ulične umjetnosti svake godine. Ljubitelji ulične umjetnosti bit će oduševljeni brojnim gradskim muralima velikih dimenzija, uključujući djela austrijskog umjetnika Nychosa (poznatog po svom nevjerojatnom anatomskom stilu) i talijanskog umjetnika Milla. Boravite u objektu Hotel Giulio Cesare, na kratkoj pješačkoj udaljenosti od početne točke obilaska na temu ulične umjetnosti.

OGR (Officine Grandi Riparazioni)

Kompleks OGR (Officine Grandi Riparazioni) lokacija je za kulturu, umjetnost i glazbu na kojoj se često održavaju koncerti s glazbenicima poput Kraftwerka i Omara Souleymana. Smješten je u obnovljenom industrijskom kompleksu, na ogromnom prostoru gdje možete naći tehnologiju, umjetnost, glazbu i razne vrste inspirativnih događaja koji se održavaju tijekom cijele godine. Putnicima se nudi smještaj u objektu Il Gioiellino, klasičnom i šarmantnom hotelu koji se nalazi na kratkoj pješačkoj udaljenosti od OGR-a.

Za putnike koji se vesele još boljem istraživanju Torina Booking.com nudi Sezonske ponude, koje putnici mogu koristiti prilikom rezervacije sljedećeg putovanja. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 30. rujna 2022. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.