Australija bi trebala otvoriti granice do Božića


Australija je na putu da dopusti ponovno otvaranje granica do Božića, rekao je, državni ministar za trgovinu, turizam i investicije.

“Suosjećam s Australcima kojima je ove godine uskraćena mogućnost putovanja u inozemstvo”, rekao je ministar turizma Dan Tehan tijekom razgovora koji je organizirao Nacionalni novinarski klub Australije i koji je emitiran na internetu zbog ograničenja koronavirusa.

Važno je da dođemo do 80% nacionalne stope cijepljenja što je plan da se otvori granica. Do 22. rujna oko 38% Australaca primilo je obje doze cjepiva protiv koronavirusa.

Pročitaj 30 zanimljivih činjenica o Australiji

“Moramo povratiti svoj način života kako bismo mogli posjetiti prijatelje i rodbinu, vratiti se na radno mjesto, vratiti svoju djecu u školu, ponovo putovati u inozemstvu i poželjeti dobrodošlicu svijetu da uživa u svemu što Australija može ponuditi ”, rekla je Phillipa Harrison, direktorica službenog nacionalnog turističkog odbora zemlje u izjavi za medije.

Međunarodni posjetitelji koji dolaze u Australiju morat će dokazati jesu li potpuno cijepljeni prije ulaska u zemlju.

Australija je u ožujku 2020. zatvorila svoje granice za nerezidente i upotrijebila obvezni sustav karantene, koji je ozbiljno ograničio broj ljudi koji dolaze u Australiju.