Air Asia X i i Nordstar planirali letove za Zagreb


Prije izbijanja globalne krize, Thai Air Asia X i Nordstar planirali su operacije prema hrvatskoj metropoli u aktualnom ljetnom redu letenja.

Thai Air Asia X uvrstila je u svoj raspored 5 letova prema Zagrebu iz Bangkoka (Zračna luka Don Mueang, DMK) zrakoplovom A330-300. Kompanija je na charter letovima u Hrvatsku trebala dovoditi tajlandske turiste kojih je svake godine sve više u našoj zemlji.

U planu su bile 3 rotacije u svibnju (01., 06. i 11.05.) te dvije rotacije u listopadu (13. i 19.10.). Izgledno je da letova u svibnju neće biti, no postoje određene šanse da se ovi charter letovi u listopadu ipak ostvare. Zrakoplovi A330-300 ove aviokompanije uglavnom su u konfiguraciji sa 377 sjedala.

Zagreb je, uz Bangkok, trebao dobiti još jednu liniju, i to prema Moskvi. Aeroflot već godinama redovno leti između Zagreba i Zračne luke Sheremetyevo, no ruski Nordstar planirao je uvesti dva tjedna leta između Zračne luke Domodedovo i Zagreba.

Linija je trebala prometovati od sredine travnja (17.04.) do kraja listopada (23.10.) odnosno gotovo cijeli ljetni red letenja. Zrakoplov je u Zagreb trebao dolaziti dva puta tjedno, petkom u 16 i subotom u 23:40 sati. Nakon sat vremena ground time-a zrakoplov je trebao poletjeti prema glavnom gradu Rusije. Liniju je trebao održavati B737-800 koji u ovoj aviokompaniji ima kapacitet od 180 putnika.

Nažalost, letove Nordstara više nije moguće bukirati na njihovom webu, ne čudi da je kompanija očito odlučila odgoditi ovu sezonsku liniju i čekati neka bolja vremena za njeno uvođenje.

Izvor: croatianaviation