Aegean u potpunosti otkazao linije prema Hrvatskoj


Aegean Airlines, član Star Alliance-a, ranije je najavio početak prometovanja prema tri hrvatske zračne luke (Dubrovnik, Split i Zagreb) od rujna ove godine. Svi letovi prema spomenutim odredištima otkazani su za ovu godinu.

Aegean Airlines prije izbijanja pandemije planirao je prometovati prema tri odredišta u Hrvatskoj iz Atene (Zračna luka Eleftherios Venizelos). Početak prometovanja odgođen je za rujan, a sada su svi letovi prema Hrvatskoj otkazani za ovu godinu.

Linije prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku trebale su prometovati s manjim brojem tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, no zbog slabe potražnje kompanija je u potpunosti otkazala letove na spomenutim linijama te ih ove godine ne namjerava pokretati.

Ovime su zračne luke u Splitu i Zagrebu ostale bez direktne veze s glavnim gradom Grčke. Croatia Airlines prometuje na liniji Zagreb – Atena s zaustavljanjem u Dubrovniku, pa let između dva glavna grada nije direktan. Linija Zagreb – Atena (preko Dubrovnika) Croatia Airlinesa nastavlja prometovati 3 puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje zrakoplovima tipa DashQ400, kapaciteta 76 putnika.

Treba još spomenuti kako je i Volotea otkazala letove iz Dubrovnika i Splita za Atenu do kraja ljetnog reda letenja.

Izvor: croatianaviation